Magasinet Hos Oss

Magasinet Hos Oss är alltid fullmatat med reportage, nyheter och matnyttig information. Tidningen delas ut till alla hushåll i Eskilstuna.

Solnedgång speglar sig i bilens sidorutor

Elbilen - viktig del i energiomställningen

Från 100 000 till 2 500 000 laddbara fordon i Sverige på tio år. Det är vad prognoserna säger. Daniel Kulin, sakkunnig i E-mobility på Power Circle, berättar hur man ser på omställningen från fossilt drivna fordon till elfordon under den närmaste tioårsperioden.

Fotboll med mål och två spelare i bakgrunden

Ett elbolag som gör vinsten till vardag

Ett elavtal hos oss är så mycket mer än bara ett elavtal. All el är fossilfri, precis som hos många andra. Vi har närproducerad el och el från förnybara källor, precis som några andra. Vi är vinstdrivande, precis som alla andra elbolag. Men visste du att vinsten går tillbaka till din vardag? Så här funkar det.

Laptop och hund på en brygga

Uppkopplad vardag med fiber

Från 1 april 2020 flyttade fibern hem till oss. Det innebär att vi har tagit över försäljning, marknadsföring och kundservice för fiberanslutningar från Fibra. Du som redan är ansluten till fiber märker ingen skillnad utan fortsätter vara uppkopplad i din vardag – precis som vanligt.

Illustration av smarta sensorer över hustak

Smartare liv med sensorer

I framtiden glider vi runt i svävare, reser på semester till rymden och skickar meddelanden genom att tänka dem. Eller? Sanningen är nog att vi bara lever lite smartare liv – i smartare städer.

Strand med en massa solbadare

Trängsel både på stranden och i elnäten

Växande befolkning, elektrifierade fordon, uppkopplade städer och elintensiva industrier. I framtiden kommer vi att använda mer el än idag. För att klara leveransen måste elnäten i Sverige byggas ut och uppdateras.

Silhuett av kvinnlig superhjälte

6 tips som gör dig till en smart elanvändare

Kapacitetsfrågan kan kännas både svår att begripa och att göra något åt. Men faktum är att vi alla behöver samarbeta för att vårt elnät ska må bra och leverera det vi behöver.

Idrottsledare för Skogstorps GoIF

Fotbollsklubb fylld med bredden

Du som väljer elavtalet Eskilstuna-el är med och stöttar det lokala föreningslivet. En av föreningarna som ingår i samarbetet är Skogstorps GoIF.

Illustration av samlat avfall till retur

Din ultimata återvinningsguide

Du står med en pryl i din hand som du inte längre vill ha. Är det bara att lägga den i plaståtervinningen? Slänga rakt ner i grannens soptunna och hoppas på det bästa? Följ vår guide så hamnar den rätt!

Bil i biltvätt

Tvätta bilen rätt i biltvätten - Utan miljögifter

Vem vill simma i olja och bly? Ingen såklart! Ändå sker det ungefär 20 miljoner biltvättar per år på våra gator runt om i Sverige. Tvättarna för med sig ämnen som är skadliga för både människa och miljö rakt uti våra bad- och fiskevatten.

Kalender 2020-2021

Högtidsdagar, jordförsäljning eller ett event vi sponsrat. Här har vi samlat viktiga datum för 2020-2021.