Magasinet Hos Oss

Vårt magasin Hos Oss är alltid fullmatad med reportage, nyheter och matnyttig information. Tidningen delas ut till alla hushåll i Eskilstuna kommun tre gånger om året, i mars, juni och november.

I Hos Oss får du ta del av information från alla våra verksamhetsområden och även följa med bakom kulisserna på våra anläggningar eller hemma hos våra kunder. Ett nytt nummer av Hos Oss är ute nu och du kan som vanligt läsa tidningen digitalt. Nedan ser du några av artiklarna i senaste numret. Trevlig läsning!

På viktigt uppdrag

Mycket bil och lite gata när den cirka 20 ton tunga sopbilen tar sig fram på de slingriga gatorna. Följ med en dag bakom kulisserna!

Bli mästerdetektiv

Visserligen är vårt elnät leveranssäkert, men ibland blir det ändå strömavbrott. Så här gör du snabbkoll själv – innan du felanmäler.

Bra Miljöval

Kim Blomster, produktansvarig för el märkt med Bra Miljöval på Naturskyddsföreningen, förklarar varför det är ett klokt val.

Kranvatten såklart

Varför släpa tunga flaskor med vatten som är upp till 1 000 gånger dyrare än det friska och goda vatten man får genom att bara vrida på kranen?

Smart Rundgång på ReTuna

Samtidigt som det konsumeras som aldrig förr, växer ett motstånd mot slit- och slängkulturen. På världens första återbruksgalleria finns alternativet: shopping inom den cirkulära ekonomin.

Hållbar utveckling varje dag

Naturen är som Titanic. Om vi inte tar hand om den så sjunker den och bryts av på mitten. Då är den inte så hållbar, säger Hugo Högling 8 år.