Till sidans huvudinnehåll
Entrén på ReTuna Återbruksgalleria

Besök ReTuna Återbruksgalleria – gallerian som sätter Eskilstuna på världskartan

Välkommen till världens första återbruksgalleria. Här upplever du shopping på ett helt nytt sätt – ett klimatsmart sätt.

ReTuna Återbruksgalleria är Sveriges, och kanske världens, första galleria som tar till vara på saker som behöver nya hem. Genom renovering, reparation och kreativt återbruk får använda saker nytt liv och kan säljas vidare. Vi kallar det återbruk – ett klimatsmart sätt att bedriva handel.

Ditt skräp är någon annans skatt

Istället för att saker ligger hemma hos dig och tar upp plats, eller slängs på återvinningscentralen, kan du lämna in det för återbruk i inlämningsdepån Returen. I Returen tas dina saker emot av personal från AMA och delas sedan ut till de återbrukande butikerna i gallerian. De reparerar, fixar till och gör iordning sakerna som får fortsatt liv när de säljs vidare. På så sätt spar vi på jordens resurser.

Mer än shopping

Här finns inte bara stans bästa shopping, på ReTuna händer det mycket. Event, workshops, föreläsningar, temadagar och mycket mer. Besök deras webbplats retuna.se för att läsa mer och se årets program. Följ dem även på Facebook för aktuella händelser och inspiration.

Hållbarhet handlar inte om att hålla tillbaka och leva mindre – utan om att åstadkomma mer med de resurser vi redan har. Välkommen till ReTuna Återbruksgalleria!

Besök ReTuna

På ReTuna finns spännande evenemang, läs vad som står i årets program!

ReTuna på facebook

Ha full koll på allt som händer och följ ReTuna på Facebook.

ReTuna Återbruksgallerias entré

Klimatsmart konferens

Utöver hållbar shopping så kan du också boka konferens på ReTuna! Har du en idé om vad du vill göra? På ReTuna blir din plan till verklighet. Boka din konferens idag!