Till sidans huvudinnehåll

Uppkopplad vardag

Fiber ger dig ökade möjligheter redan idag. Välkommen till en uppkopplad vardag i möjligheternas nät.

Fiber för en uppkopplad vardag

Fiber ger dig rätt kapacitet när hela familjen vill surfa, streama och arbeta. Ditt hem blir mer komplett och ger dig ökade möjligheter idag och i framtiden. Här kan du läsa mer om våra fiberlösningar och hur fiber kan förenkla vardagen.

Fika vid surfplatta

Beställ fiber

Med fiber får du en uppkopplad vardag med kapacitet för hela familjen.

Två ungdomar tittar i en laptop

Så här går det till

Från beställning, grävning och inkoppling till fungerande fibernät.

Mobiltelefon med tom skärm

Möjligheternas nät

Det är du som bestämmer vilka tjänster du vill ha hemma hos dig. Du väljer fritt bland bredband, telefoni, tv och andra fibertjänster och beställningen gör du direkt hos leverantören.

Familj tittar på film

Fiber för framtiden

Fiber ger dig högre hastighet, bättre kvalitet och större driftsäkerhet än någon annan lösning.

Möjligheter med fiber

Med fiber får du en uppkopplad vardag där kapaciteten räcker för att hela familjen samtidigt kan surfa, streama och arbeta med rätt kapacitet. En fiberanslutning kan också höja värdet på ditt hem.

Fiberanslutning för privatpersoner och företag

Vi har fiberanslutningar för alla kunder och behov. Vill du ansluta fiber till villa som privatperson eller är du intresserad av fiber till brf/samfällighet? Vi har även fiber till företag tex svartfiber och kapacitetstjänster.

Fiber för dig i Eskilstuna

Vi äger och bygger ut det lokala fibernätet i Eskilstuna och omkringliggande landsbygd. Med lång erfarenhet av att bygga och utveckla fibernätet ger vi fler en uppkopplad vardag. 

Vår arbetsuppgift är:

  • att gräva fram till din fastighet
  • lägga ner fiberkabeln
  • installera utrustning invändigt och utvändigt i din fastighet

Sedan 2020 är GlobalConnect vår kommunikationsoperatör, det innebär att de sköter driften av vårt nät. 

Ansluta din villa till fiber?

Från att vi tagit emot ett signerat avtal räknar vi att det tar cirka 16 veckor för att ge dig en uppkopplad vardag. 

  • Arbetet startar med att vi gräver ner fiberkablar i marken fram till din tomtgräns.
  • För att leda in fiber från tomtgränsen till bostaden behöver en skyddsslang grävas ner i marken på din tomt. Du kan gräva själv eller göra en tilläggsbeställning av grävning i orderformuläret. 
  • Skyddsslangen placeras i rännan från tomtgräns till husvägg. Det är via skyddsslangen vi ansluter fiber till din bostad. Där skyddslangen möter husvägg gör vi ett hål in i din bostad för att montera användarnod och ansluta fiber.
  • För att kunna ansluta din bostad monterar vi en användarnod på väggen inne i ditt hus. Vi sätter upp noden i samband med håltagningen i husväggen. 
  • När användarnoden är monterad kopplar vi in fiber i din bostad. Efter det aktiverar kommunikationsoperatören anslutningen och meddelar tjänsteleverantörerna att du har fiber. Du väljer själv vilka tjänster du vill ha för telefoni, internet och tv i tjänsteguiden. Du hittar mer om tjänsteguiden här.

Så installerar du fiber.   

Varför bör jag ha en fiberanslutning?

En fiberanslutning är en långsiktig investering för din bostad. Genom att ansluta din bostad till fiber kan du och hela familjen surfa, spela, ladda ned stora filer och streama högupplöst film utan att kompromissa med hastigheten. Dessutom kan en fiberanslutning höja värdet på din bostad och göra den mer eftertraktad vid försäljning.

Dagens kopparnät för internet och telefoni är sårbart, långsamt och omodernt. Dessutom är hastigheten begränsad och kapaciteten beror helt på hur många som är uppkopplade samtidigt, Kopparnät är även extra känsligt för exempelvis åsknedslag. Med fiber kan, till skillnad från kopparnät, hela familjen vara uppkopplade samtidigt utan att kapaciteten påverkas. Fibernätet är mycket snabbare, inte lika sårbart och ger samma hastighet oavsett hur många som är uppkopplade samtidigt.