Till sidans huvudinnehåll

Eskilstunas återvinningscentraler

I Eskilstuna finns två återvinningscentraler, Lilla Nyby och ReTuna. Det är inte vilka återvinningscentraler som helst.

ReTuna är en hel kretsloppspark där du både kan lämna in saker för återbruk, och handla fina återälskade saker i ReTuna Återbruksgalleria. Vid Lilla Nyby finns vår berömda färgsorteringsanläggning som sorterar hushållsavfall i sju olika kategorier. Vid Lilla Nyby kan du även köpa vår lokalproducerade jord som är tillverkad av kommuninvånarnas trädgårdsavfall. Välkommen!

Öppettider Lilla Nyby

Idag, fre 14/6, har vi öppet följande tider:

Lilla Nyby Återvinningscentral
Öppettider privat: 07.00 - 16.00
Öppettider företag: 07.00 - 16.00

Öppettider ReTuna Återvinningscentral

Idag, fre 14/6, har vi öppet följande tider:

ReTuna Återvinningscentral
Öppettider privat: 10.00-19.00
Öppettider företag: 10.00 - 17.00

Kör du företagsbil?

På ReTuna Återvinningscentral debiteras företagsfordon automatiskt en besöksavgift när de kör upp på rampen. Detta gäller under dagtid på vardagar. Läs mer om besöksavgiften här.

Rampen Lilla Nyby återvinningscentral

Lilla Nyby

Återvinningscentral för både privatpersoner och företag. Här hittar du information om anläggningen, områdeskartor och vägbeskrivningar.

ReTuna återvinningscentral

ReTuna

På ReTuna lämnar du som privatperson avfall i de olika containrarna på rampen, och du kan även lämna saker till återbruk i Returen. Efter att du lämnat avfall kan du ta en tur i återbruksgallerian och shoppa klimatsmart.

Trängsel under helgdagar – besök oss under veckodagarna om du har möjlighet

Under helgerna är det många som besöker våra återvinningscentraler och det blir ofta trängsel och kö. När vi har många besökare regleras flödet till anläggningarna via trafikljus eller trafikvakt som vi ber alla besökare att respektera. För att slippa trängsel, besök oss gärna i veckodagarna om du har möjlighet. Tack för visad hänsyn!

Välj rätt väg in till Lilla Nyby!

Vi har två olika vägar in till Lilla Nybys område. En väg för privatpersoner, och en väg för företagare. På så sätt separeras privatbilister och tung företagstrafik, vilket ger en säkrare trafikmiljö för alla.

Rampen återvinningscentral

Så sorterar du på återvinningscentralerna

Trä, metall, wellpapp, kompost... Vissa saker är självklara hur de ska sorteras, andra är svårare att lista ut. Här förklarar vi de olika containrarna på återvinningscentralerna och vad som ska slängas i dem.

En pantamera-station

Panta mycket och snabbt – både på ReTuna och Lilla Nyby

Aldrig har det varit enklare att panta stora mängder! På våra återvinningscentraler hittar du Pantameras storpantarautomat. Töm säckarna i automaten, på bara ett par minuter tar den emot 100 förpackningar.

Svart sopsäck vid återvinningscentral

Töm säcken

Allt material som du slänger på återvinnings-centralerna måste du sortera i de olika containrarna.

Entrén på ReTuna Återbruksgalleria

Besök ReTuna Återbruksgalleria – gallerian som sätter Eskilstuna på världskartan

Välkommen till världens första återbruksgalleria. Här upplever du shopping på ett helt nytt sätt – ett klimatsmart sätt.