Till sidans huvudinnehåll
Illustration av hur fjärrvärmen i din villa fungerar

Så fungerar fjärrvärme i din villa

Via rör i marken leds hett vatten från kraftvärmeverket till din villa. Rören ansluts till en liten och lätthanterlig fjärrvärmecentral hemma hos dig, som i sin tur överför värmen till element eller golvvärme samt kranar och duschar. Allt du i princip behöver göra är att ställa in hur varmt du vill ha det — resten sköter fjärrvärmecentralen.

Pålitligt och stabilt system

Fjärrvärmen kommer till ditt hus i form av vatten som värmts upp i vårt kraftvärmeverk. Hemma hos dig ansluts nätet med två rör till en fjärrvärmecentral. Det är dock inte, som man kanske skulle kunna tro, det varma fjärrvärmevattnet som rinner igenom element och kranar. I fjärrvärmecentralen finns två inbyggda värmeväxlare, en för kranvattnet och en för vattnet i element eller golvvärme. Värmeväxlarna omvandlar energin i det heta fjärrvärmevattnet till värme i huset och varmvatten i kranar och dusch. Det avsvalnade fjärrvärmevattnet går sedan tillbaka till kraftvärmeverket för att värmas upp på nytt. Systemet är mycket pålitligt och stabilt.

Liten och enkel utrustning

En fjärrvärmecentral är inte större än ett badrumsskåp (120x60x40 cm) och monteras enkelt på väggen i din tvättstuga eller källare och ersätter både värmepump, bränsletank och dammigt pelletsförråd. Du ställer själv in hur varmt du vill ha i huset och sedan sköter fjärrvärmecentralen resten.

Så gott som underhållsfritt

En fjärrvärmecentral har lång livslängd, ofta uppemot 25 år, och det är få delar som behöver bytas ut. För att vara helt säker på att centralen alltid är i bra skick, fungerar länge och används på bästa sätt kan du teckna ett trygghetsavtal. Då finns alltid våra proffs till hands om något oväntat skulle inträffa. Vart tredje år gör vi dessutom ett servicebesök hemma hos dig och ser till att din fjärrvärmecentral tuffar och går som den ska.

Termix fjärrvärmecentral

Vår fjärrvärmecentral

Vi erbjuder en modern fjärrvärmecentral med en reglercentral som kan styras via en telefon eller dator.

Villor i vinterlandskap

Vilka villor kan anslutas?

De flesta villor som ligger utmed eller i direkt anslutning till det befintliga fjärrvärmenätet kan anslutas.

Lämna intresseanmälan

Anslut din villa

Funderar du på att värma ditt hem med fjärrvärme? Fyll i och skicka in en intresseanmälan, så pratar vi mer om just dina möjligheter.

Kontakta kundservice

Har du frågor om fjärrvärme? Eller vill du ansluta dig? Vi svarar på dina frågor.

Ikon för priser

Priser för Fjärrvärme

Här ser du aktuella priser för våra fjärrvärmetjänster. Du kan också beräkna din anslutningsavgift om du inte redan har anslutit dig.