Till sidans huvudinnehåll
Flygbid över Ekeby reningsverk och våtmark.

Ekeby reningsverk

Var tar vattnet vägen när du spolar i toaletten? Hur fungerar ett reningsverk? Det och mycket mer får du reda på när du besöker Ekeby reningsverk.

Vi välkomnar gymnasieklasser (och uppåt) och övriga besökare på studiebesök på Ekeby reningsverk.

Vi tar emot grupper på max 12 besökare vid samma tillfälle. Är det en skolklass måste 1-2 lärare följa med gruppen.

Minst en månad innan önskad besöksdag måste en intresseanmälan skickas in av ansvarig lärare eller kontaktperson. Vi tar sedan kontakt med er och bokar in en lämplig dag. 

Intresseanmälan görs via formuläret nedan. 

Besökstid är normalt tisdagar eller torsdagar kl 9.30-11.00. 

Adressen till Ekeby Reningsverk är Folkestaleden 2. Vi samlas vid huvudingången (den bortre grinden från stan sett, märkt Huvudingång) där ni blir mottagna på överenskommen tid.

Besöket inleds med samling i ett konferensrum där vår guide berättar om de processer som pågår på Ekeby och vad du som boende i kommunen ska tänka på i hemmet. Efteråt får gruppen följa med på en rundtur på anläggningen.

Det är önskvärt att alla har oömma kläder på sig samt stadiga skor. Under besöket ska alla besökare bära reflexväst som delas ut på plats.

Lilla Nyby Färgsortering.

Lilla Nyby återvinningscentral

Hur sorteras våra sopor? Vad görs egentligen på en återvinningscentral? Och hur mycket sopor slänger vi i Eskilstuna varje år? Det och mycket mer får du veta på ett studiebesök på Lilla Nyby återvinningscentral!

Entrén på ReTuna Återbruksgalleria

ReTuna återbruksgalleria

Kliv in bakom kulisserna i världens första återbruksgalleria och lär dig allt om återvinning och återbruk.