Till sidans huvudinnehåll
Idrottsledare för Skogstorps GoIF

Fotbollsklubb fylld med bredden

Du som väljer elavtalet Eskilstuna-el är med och stöttar det lokala föreningslivet. En av föreningarna som ingår i samarbetet är Skogstorps GoIF.

Skogstorps GoIF är en förening med anor. I mars 1919 startades föreningen som Skogstorps Gymnastikförening av några intresserade gymnaster i Skogstorp. Hundra år senare är Skogstorps GoIF en levande fotbollsklubb med stor lokal förankring.

– Vi har ungefär 480 medlemmar i föreningen, varav 240 aktiva mellan 7 och 20 år. Vi kör även knattefotboll från fem år, säger Maria Larsson, föreningskonsulent i Skogstorps GoIF.

”Eskilstuna-el ger ett extra bidrag till föreningen, både från dem som valt oss som förening och från potten från dem som väljer Eskilstuna-el utan att välja specifik klubb.”

 

Föreningen satsar framförallt på bredden och har lag i de flesta ålderskullar för både flickor och pojkar.

– I år har vi ett flicklag som satsar på Flickor 17 SM-serien. Ett damlag har dessutom startats upp med hjälp av spelare från ett annat lag.

Kommunen äger planerna där föreningen bedriver sin verksamhet. Lagom till föreningens hundraårsjubileum var de nya konstgräsplanerna färdiga. Kommunen anpassade även ytor till friidrott som skolan strax intill utnyttjar.

– Vi är väldigt glada för våra nya planer och saknar definitivt inte de gamla, ibland vattensjuka, planerna. Men när vi återigen, 2021, kan fira Valborg blir det på ett lite annorlunda sätt. Konstgräs gör sig inte som underlag för brasor, konstaterar Maria Larsson med ett leende.

Genom att teckna ett elavtal hos Eskilstuna-el stöttar du Skogstorp GOIF och hjälper föreningen att fortsätta utveckla bredden.

Original-Shield-Eskilstuna-El_2019-200px.png

Lokalt och smart med Eskilstuna-el

  • Med Eskilstuna-el får du lokalproducerad och förnybar el, samt en unik prismix med både rörligt och fast elpris.
  • När du tecknar Eskilstuna-el får du även möjlighet att bestämma vilken lokal förening som vi ska sponsra.
  • Läs mer om Eskilstuna-el.
Fiskgjuse som landar på vatten

Föreningen som har pippi på fåglar

Du som väljer att teckna elavtalet Eskilstuna-el är med och stöttar det lokala föreningslivet. En av föreningarna som ingår i samarbetet är Ornitologiska Klubben i Eskilstuna som du kan läsa mer om i vår artikel!