Till sidans huvudinnehåll
En bild av en tärning gjord av trä som ligger på ett tangentbord. På tärningen ser man ett frågetecken och en pil som pekar från frågetecknet mot ett utropstecken.

Frågornas topp fem

Kundservice finns redo att svara på dina frågor – fem dagar i veckan och näst intill året om. Under 2021 tog vi emot cirka 100 000 telefonsamtal och 40 000 mejl. Men vad handlar frågorna om? Vi har listat några av de vanligaste frågorna.

När börjar hämtningen av hushållsavfall vid mitt fritidshus?

Hämtningen av hushållsavfall sker varannan vecka under sommarsäsongen, vid 12 tillfällen. Säsongen varar mellan vecka 17-39 (för de med hämtning udda veckor) eller vecka 16-38 (för de med hämtning jämna veckor). Du kan se din nästa hämtningsdag på Mina sidor under ”Miljötjänster”.

När töms mitt sopkärl för trädgårdsavfall?

Med ett trädgårdskärl blir du enkelt av med buskar, ris, gräs och löv från din trädgård. Vi tömmer trädgårdskärlet varannan vecka från om med vecka 14 till och med vecka 47. Du kan se din nästa tömningsdag på Mina sidor under ”Miljötjänster”.

Vilka textilier ska jag sortera i den rosa avfallspåsen?

Endast trasiga textilier får kastas i rosa påsen. Hela textilier kan lämnas på alla återvinningstationer i kommunen och vid våra återvinningscentraler.

Hur gör jag för att betala min faktura digitalt?

Du kan annmäla e-faktura via din internetbank eller direkt hos oss.
Du hittar våra olika betalningsalternativ här.

Jag ska gräva på min tomt, är det något jag behöver tänka på?

Låt oss visa vart alla ledningar finns innan du sätter igång att gräva – annars kan det bli både farligt och dyrt. Du beställer ledningsanvisning via ledningskollen.se. Vi kan då visa var ledningarna finns via kartor och/eller med utsättning på plats på din tomt. Om du beställer utsättning senast fem arbetsdagar innan grävning ska ske utför vi arbetet kostnadsfritt, annars är avgiften 1425 kr. Vatten- och avloppsledningar kan vi endast visa fram till tomtgräns, men kommunens byggavdelning kan bistå med ledningsanvisning innanför tomtgräns.

Ikon för mina sidor

Logga in på Mina sidor

Kika på din el- och värmeförbrukning, dina sophämtningsdagar och fakturor. Allt finns samlat under Mina sidor. 

Frågan är fri!

Frågan är fri!

Vi finns i din vardag, i alla livets skeden. Ofta märker du inte ens av oss, men i vissa tillfällen i livet finns vi där lite extra. Som när du bygger nytt, ansluter sommarstugan till kommunalt vatten och avlopp, eller när det är dags att välja elavtal. Här samlar vi svar och tips kring olika vanliga funderingar.

Grästrån i motljus

Vi skapar samhällsnytta

Eskilstuna Energi och Miljö spelar en central roll för att nå Eskilstuna kommuns ambitiösa klimatmål. Men vad har vi uppnått och vad strävar vi mot? Här är några exempel.