Till sidans huvudinnehåll
Ikeas Second Hand butik i Retuna Återbruksgalleria

IKEA second hand – nytt varuhus i Eskilstuna

Många har väntat. När ska IKEA komma till Eskilstuna? Nu händer det! Men det blir inte ett traditionellt varuhus som öppnar, utan ett nytt och innovativt butikskoncept som ska hjälpa IKEA att ställa om till cirkulär affärsmodell.

Begagnade IKEA-möbler för en hållbar framtid

Att IKEA väljer att öppna sin första second hand-butik i just Eskilstuna är ingen slump. Här ligger nämligen återbruksgallerian ReTuna som rönt internationell uppmärksamhet sedan den öppnade för fem år sedan. Efterfrågan att kunna köpa möbler från IKEA begagnat kommer i kombination med återbruksgallerian bli ett väldigt bra komplement.

– Vår planet är vårt gemensamma hem. Därför kan vi bara skapa en mer hållbar värld om vi gör det tillsammans med andra. Nu krokar vi arm med lokala aktörer som delar vår syn på hållbarhet för att få lärdomar som kan göra skillnad globalt, säger Jonas Carlehed, hållbarhetschef på IKEA Sverige.

”Vår planet är vårt gemensamma hem. Därför kan vi bara skapa en mer hållbar värld om vi gör det tillsammans med andra.

IKEA second hand hos ReTuna i Eskilstuna

ReTuna påminner om andra shoppinggallerior, med den stora skillnaden att den ligger intill den lokala återvinningsstationen och allt som butikerna säljer är återbrukat, återanvänt, ekologiskt eller hållbart producerat.

– Det känns fantastiskt kul att IKEA väljer att komma till ReTuna Återbruksgalleria. Vi står alla inför en stor omställning till ett mer hållbart samhälle och det är tydligt att intresset för att ställa om till cirkulär ekonomi ökar. ReTuna är en världsunik arena där både små och stora företag är välkomna att utforska nya koncept och skapa hållbara lösningar. Tillsammans blir vi en kraft att räkna med i vårt allra mest prioriterade uppdrag – att rädda jorden, säger Sofia Bystedt, centrumledare för ReTuna Återbruksgalleria.

Ecoflor på ReTuna

Om IKEA-butiken i ReTuna

  • IKEAs första second hand butik
  • Besökarna kommer att kunna köpa IKEA-möbler som fått nytt liv efter att ha reparerats och återställts till sin forna glans. Men till ett annat pris.
  • Mer information på: retuna.se/ikea
IKEAs hållbarhetschef

IKEAs hållbarhetschef

Jonas Carlehed är hållbarhetschef på IKEA och är engagerad i projektet ReTuna.

ReTuna Återbruksgallerias entré

Upptäck ReTuna

Människor från hela världen har rest till Eskilstuna endast för att besöka vårt unika centrum för återbruk. Men har du som bor här i närheten verkligen utforskat återbruksgallerian? Om inte, i sommar är det dags att ta en sväng förbi världens första återbruksgalleria, ReTuna!