Till sidans huvudinnehåll
Bild på handbollslaget inom Eskilstuna Parasporförening.

Glädje, skratt och ha kul tillsammans

Eskilstuna Parasportförening bildades 1980 och är en förening bestående av flera olika paraidrotter. Här får de som har kognitiva, intellektuella eller fysiska funktionsnedsättningar träffas, träna och tävla tillsammans på lika villkor och med trivseln i fokus.

– Några av våra idrotter tillhör inte en traditionell förening i dagsläget. Det är vi som paraförening som tillhandahåller de här idrotterna. Det i sig möjliggör för fler att kunna utöva sin idrott utifrån förmåga, behov och de förutsättningar man har, förklarar Ida Lundquist som är suppleant i styrelsen och även ledare i föreningens handbollssektion. 

Pandemin har påverkat många föreningar och deras verksamheter. Eskilstuna Parasportförening är inget undantag. Eftersom de arbetar mot en målgrupp som var extra utsatt under pandemin har de haft verksamheterna på paus under lång tid. 

– Våra medlemmar tyckte såklart att det var tråkigt, men det var samtidigt det vi kunde göra som i en del att minimera smittspridning och undvika att medlemmarna blev drabbade. Sedan februari i år är idrotterna igång igen, vilket så klart är mycket positivt. Men det krävs en del jobb från oss i föreningen för att återfå idrottare som slutat under pandemin, men också rekrytera nya idrottare. Det blir en del i en nystart för oss som förening, säger Ida.

”Vi vänder oss till alla oavsett ålder, från 0 år till så länge man känner att man orkar. Om man inte vill utöva någon idrott kan man även bli stödmedlem."

Samarbetet med Eskilstuna-el

Vem kan bli medlem hos er?

– Vi vänder oss till alla oavsett ålder, från 0 år till så länge man känner att man orkar. Om man inte vill utöva någon idrott kan man även bli stödmedlem, säger Ida.

Eskilstuna Parasportförening har valt att ingå i samarbetet inom Eskilstuna-el. Genom att välja Eskilstuna-el som ditt elavtal stöttar du föreningen och hjälper dem att växa.

Vad betyder det för er?

– Samarbetet betyder väldigt mycket för oss. Det är dels den ekonomiska delen, i och med att vi får ta del av sponsringspengar, men även möjligheten att få synas och nå ut till fler. Det här är en väldigt stor plattform för föreningar med stor synlighet. Jag är glad att vi har fått möjligheten att vara med så att fler kan få upp ögonen för oss och det vi gör, förklarar Ida.

Eskilstuna Parasportförening - Årets förening 2021

I höstas kunde vem som helst nominera sin favoritförening inom Eskilstuna-el till Årets förening. Eskilstuna Parasportförening utsågs till vinnare och fick förutom den ärofyllda titeln även 15 000 kronor i vinstpengar. 

– Det kändes jätteroligt att vi som förening blev utsedd till Årets förening! Genom att bli uppmärksammad med orden i motiveringen känns det verkligen att det vi står och arbetar för har träffat rätt. Vi har inte gjort något med vinstpengarna ännu, men har planer på att det ska gå till inköp av material för att skapa möjlighet för fler att börja idrotta hos oss, avslutar Ida.

Bild på Ida Lundquist, tränare och suppleant i styrelsen för Eskilstuna Parasportförening

- Vi vänder oss till alla oavsett ålder, från 0 år till så länge man känner att man orkar. Om man inte vill utöva någon idrott kan man även bli stödmedlem, säger Ida Lundquist, suppleant i styrelsen för Eskilstuna Parasportförening.

Bild på glada medlemmar i Eskilstuna Parasportförening som utsetts till Årets förening 2021

Motivering

Årets förening 2021 - Eskilstuna Parasportförening

En förening med fokus på allas rätt att få vinna och att ha kul tillsammans. De gör Eskilstuna till en bättre plats med sin medmänsklighet och gör oss stolta med sitt ambassadörskap för Eskilstuna-el.

Emma Karlsson, handbollspelare inom Eskilstuna Parasportförening

- Jag älskar handboll och jag tycker alltid att det är roligt att vara här. Roligast är att träffa alla lagkamrater och att skjuta på mål, säger Emma Karlsson.

Årets förening

Genom samarbetet inom Eskilstuna-el prisar vi föreningar som bidrar till ett levande föreningsliv, där den vinnande föreningen förutom titeln även vinner 15 000 kronor.

Kriterier för Årets förening:

  • Föreningen visar ett stort engagemang i sitt ambassadörskap för Eskilstuna-el.
  • Föreningen bidrar till föreningslivet i både stort och smått, vilket ger en positiv och hållbar utveckling för nuvarande och kommande generationer.
Original-Shield-Eskilstuna-El_2019-200px.png

Lokalt och smart med Eskilstuna-el

  • Med Eskilstuna-el får du lokalproducerad och förnybar el, samt en unik prismix med både rörligt och fast elpris.
  • När du tecknar Eskilstuna-el får du även möjlighet att bestämma vilken lokal förening som vi ska sponsra.
  • Läs mer om Eskilstuna-el.
HK Eskil - Föreningen med små medel och stort hjärta

HK Eskil - Föreningen med små medel och stort hjärta

Du som väljer elavtalet Eskilstuna-el är med och stöttar det lokala föreningslivet. En av föreningarna som ingår i samarbetet är HK Eskil.

Bild på medlemmar från Eskilstuna Nyfors  09/09-lag. Från vänster Rungthiwa, Wilma, Win (mv), Mathias, Ian, Sebastian, Julius, Måns, Sebbe T, Jimi och Nick.

Eskilstuna Nyfors IK - en innebandyförening med plats för alla

Du som väljer elavtalet Eskilstuna-el är med och stöttar det lokala föreningslivet. En av föreningarna som ingår i samarbetet är Eskilstuna Nyfors IK.