Till sidans huvudinnehåll
Kvinna i strålkastarljus på en av Scenknutens föreställningar

Scenknuten sätter stjärnglans på Eskilstunas kulturliv

I det idrottstunga föreningslivet i Eskilstuna finns det en och annan förening som sticker ut. En av dem är Scenknuten. Här samlas gammal som ung med olika bakgrunder, alla med drivet att ge det lilla extra för att bjuda Eskilstunaborna på bland annat uppiggande musikalföreställningar.

– Hos oss blir man en del av en större helhet. Vi umgås, tränar och utvecklas tillsammans i en härlig gemenskap. Det är en nyttig och bra upplevelse för människor att kunna umgås trots olika bakgrunder, säger Jannicke Sernerberg som är Scenknutens ordförande.

Föreningen bildades 1945 och tog avstamp i folkparkskulturen. 77 år senare fortsätter föreningen att leverera värme och glädje i form av omtyckta musikaler till kulturtörstande Eskilstunabor.

– Vi berikar kulturlivet i Eskilstuna och älskar att få lysa upp den mörka hösten med våra olika föreställningar. För oss är det underbart att få känna publikens värme och stöd. En återkommande komplimang vi får varje år är att det syns att vi har roligt tillsammans. Och det har vi verkligen! säger Jannicke.

”För oss är det underbart att få känna publikens värme och stöd. En återkommande komplimang vi får varje år är att det syns att vi har roligt tillsammans. Och det har vi verkligen!”

Samarbetet med Eskilstuna-el

Vad betyder samarbetet för er?

– När det gäller ekonomiskt stöd är det svårare att vara en kulturförening än att vara en idrottsförening. Man är lite mindre synlig och upplevs som lite mindre tillgänglig. Därför betyder samarbetet mycket för oss. Det är en stor del i att vi kan fortsätta driva vår verksamhet och fortsätta att sätta upp föreställningar här i Eskilstuna.

Vem kan bli medlem i Scenknuten?

– Hos oss kan alla bli medlem. Vi har inga krav på att man behöver kunna sjunga eller ens vilja stå på scen. Vi har många olika delar inom föreningen som man kan jobba med som är jätteviktiga för att vi ska kunna genomföra våra föreställningar. Hos oss kan du förutom att skådespela och sjunga även jobba med till exempel scenografi, kostym eller marknadsföring. Man kan involvera sig i mycket! avslutar Jannicke.

Jannicke Serneberg, ordförande för Scenknuten

”Hos oss kan alla bli medlem. Vi har inga krav på att man behöver kunna sjunga eller ens vilja stå på scen”, sägerJannicke Sernerberg, Scenknutens ordförande.

Fiskgjuse som landar på vatten

Föreningen som har pippi på fåglar

Du som väljer att teckna elavtalet Eskilstuna-el är med och stöttar det lokala föreningslivet. En av föreningarna som ingår i samarbetet är Ornitologiska Klubben i Eskilstuna som du kan läsa mer om i vår artikel!

Spelare i Linden Hockey som tränar i ishallen

Hockey för alla

Du som väljer elavtalet Eskilstuna-el är med och stöttar det lokala föreningslivet. En av föreningarna som ingår i samarbetet är Linden Hockey. Här kan du läsa mer om föreningen och hur vi med Eskilstuna-el stöttat föreningen!