Till sidans huvudinnehåll
Maja och Maria som har startar upp ett digitalt auktionshus med återbrukade varor

Skattjakt online med digitalt auktionshus

Gör dig redo för spännande budgivningar och möjligheten till att hitta ditt nästa favoritfynd – bara ett klick bort. I arbetet med att öka återbruket och även utveckla verksamheten digitalt tar vi nu nästa steg och lanserar ett digitalt auktionshus, där ingenting går till spillo.

Under ledning av Maria Larsson och Maja Hamelius involveras hela återbruksgallerian i det nya projektet som syftar både till att gynna hyresgästerna och att öka återbruket. Samtidigt gör det second hand-utbudet tillgängligt för ännu fler människor.

– Alla butiker får möjligheten att auktionera ut varor ur sitt sortiment. För kunden innebär det ett helt unikt urval av second hand, återbruk och upcyclade produkter, berättar Maria.

Auktionen kommer att uppdateras varje vecka med produkter från stort till smått, som dekorationer, belysning, leksaker, teknik, möbler och konst. 

– Kommande auktioner läggs ut ett par dagar innan så du ska hinna med att planera dina köp i tid. Som vinnare av en budgivning kommer du sedan att kunna hämta upp din vara vid en disk i gallerians entré under vardagar, förklarar Maja.

Över tid hoppas man också på att kunna ta ReTunas sortiment även utanför Eskilstunas gränser. 

”Vi vill att det ska vara enkelt och bekvämt att handla cirkulärt och värna om miljön. Det finns verkligen någonting för alla här.”

– I framtiden hoppas vi kunna utveckla konceptet ännu mer, med liveauktioner och ytterligare tjänster som logistiklösningar för leverans av auktionsvinster. Vi vill att det ska vara enkelt och bekvämt att handla cirkulärt och värna om miljön. Det finns verkligen någonting för alla här, säger Maja och Maria. 

Spåkulan - en spåning in i framtiden


Byggåterbruk till alla

I samverkan med Eskilstuna Kommun ska vi rädda och fånga upp byggåterbruk innan det går till återvinning och i stället göra det tillgängligt för allmänheten, privatperson som företag. Byggåterbruk kan vara fönster och dörrar, plankor, tegel, vitvaror och mycket mer som ofta finns i bra, ibland även ouppackat, skick från byggprojekt och renoveringar. ReTuna blir den självklara platsen för att fånga upp detta! Mer information kommer …


Digitalt kompetenscentrum

Som ett tillägg till vår digitala plattform vill vi framöver också kunna erbjuda föreläsningar, seminarium och kurser inom hållbarhet och återbruk. En plats för dig, din klass eller kanske dina medarbetare att förkovra er i den cirkulära ekonomin. Ett digitalt kompetenscentrum helt enkelt! Håll koll på vår hemsida för mer uppdateringar framöver.

ReTuna Auktion

Onlineauktioner på ett helt unikt sortiment av second-hand, återbrukade och upcyclade produkter.

Porträtt Simon Glimtoft, centrumledare på ReTuna Återbruksgalleria i Eskilstuna

Hallå där!

Simon Glimtoft, centrumledare på ReTuna Återbruksgalleria i Eskilstuna

Vad är din roll på ReTuna?
Jag ansvarar för rutiner och säkerhet, men också kultur och atmosfär i huset. Här ska det vara trivsamt och öppet för alla, hyresgäster som kunder. Jag är spindeln i nätet med huvuduppdraget att öka återbruket.

Varför ReTuna?
Det här är en viktig plats för framtidens samhälle! Alla nya lagstiftningar ritas mot ett hållbarhetsperspektiv som ska minska klimatavtrycket. Det här är platsen som testat ut hur det fungerar rent praktiskt och verksamhetsmässigt. Vi är originalet! Kunderna lämnar in sitt material och det får en chans till ett förlängt liv.

Vad är nyttan för samhället och kunden?
Ett drastiskt minskat klimatavtryck lokalt, vilket i förlängningen även påverkar globalt. För kunden finns det unika valmöjligheter som ställer lägre krav på hur plånboken ser ut. 

Ditt bästa hållbarhetstips?
Att tänka över sin konsumtion och ställa sig själv frågan om det är någonting man vill ha, eller faktiskt behöver. Därtill också resonera kring om det är någonting man kan hitta second hand och i första hand söka där. Men om man nu ska handla nyproducerat, handla då av kvalitet och med tanken att det är någonting du ska äga och använda länge.