Till sidans huvudinnehåll
Fyra personer som paddlar kajak med Friluftsfrämjandet

Friluftsfrämjandet verkar för livsglädje och respekt för naturen

Du som väljer elavtalet Eskilstuna-el är med och stöttar det lokala föreningslivet. En av föreningarna som ingår i samarbetet är Friluftsfrämjandet.

Föreningen friluftsfrämjandet

Friluftsfrämjandet Eskilstuna verkar för folkhälsa, livsglädje och respekt för naturen. Ledare jobbar ideellt för att skapa roliga, trygga och lärorika äventyr för alla. 

– Vi kör hela vägen från klassiska skogsmulle för barn i förskoleåldern, strövare och frilufsare i skolåldern till paddling och vandring för vuxna, säger Magnus Widström, ordförande och ledare i Friluftsfrämjandet Eskilstuna. 

”Ett bidrag från Eskilstuna-el går framförallt till utbildning för våra ledare så att de kan skapa roliga, trygga och lärorika äventyr för både barn och vuxna.”

Föreningen har cirka 300 medlemmar, hälften är barn och ungdomar. Ett tiotal ledare arbetar både med upplevelser för dem som redan kan och med att sänka insteget till friluftslivet för de mer oerfarna. 

– Som en deltagare konstaterade, ”jag skulle aldrig ha vågat ta ut familjen för att tälta i skogen om jag inte gjort det tillsammans i Friluftsfrämjandet”.

Precis som för många andra har corona påverkat föreningen. Men för Friluftsfrämjandet, med nästan all verksamhet förlagd utomhus, har omställningen inte varit så stor. Med små anpassningar har man kunnat köra på nästan som vanligt. 

– Helt plötsligt fanns ett jättesug efter friluftsliv. Vi startade upp kajak som ny gren i år och alla turer blev snabbt fulltecknade, berättar Magnus Widström.

Friluftsfrämjandet och Eskilstuna-el

Friluftsfrämjandet Eskilstuna har valt att ingå i samarbetet inom Eskilstuna-el. Genom att teckna ett elavtal hos Eskilstuna-el stöttar du Friluftsfrämjandets verksamhet. 

Vad betyder det för er?

– Ett bidrag från Eskilstuna-el går framförallt till utbildning för våra ledare så att de kan skapa roliga, trygga och lärorika äventyr för både barn och vuxna, säger Magnus Widström.

Vem kan bli medlem hos er?

– Alla som intresserar sig för friluftsliv och hälsa med respekt för naturen. Som medlem hos oss tillhör du även vår riksorganisation och då får du delta i äventyr hos alla Friluftsfrämjandets lokalavdelningar i Sverige. 

Original-Shield-Eskilstuna-El_2019-200px.png

Lokalt och smart med Eskilstuna-el

  • Med Eskilstuna-el får du lokalproducerad och förnybar el, samt en unik prismix med både rörligt och fast elpris.
  • När du tecknar Eskilstuna-el får du även möjlighet att bestämma vilken lokal förening som vi ska sponsra.
  • Läs mer om Eskilstuna-el.
Spelare i Linden Hockey som tränar i ishallen

Hockey för alla

Du som väljer elavtalet Eskilstuna-el är med och stöttar det lokala föreningslivet. En av föreningarna som ingår i samarbetet är Linden Hockey. Här kan du läsa mer om föreningen och hur vi med Eskilstuna-el stöttat föreningen!

Längdskidor i pudersnö

Föreningen som snöar in på skidor

Du som väljer elavtalet Eskilstuna-el är med och stöttar det lokala föreningslivet. En av föreningarna som ingår i samarbetet är Tunafors Sportklubb.

Barn iklädda fotbollströjor står på en gräsmatta och håller i en pokal

Bli ambassadör för Eskilstuna-el

Vill din förening också vara ambassadör för vårt populära elavtal Eskilstuna-el och ta del av vår sponsring? Skicka in en intresseanmälan här.