Till sidans huvudinnehåll
Längdskidor i pudersnö

Föreningen som snöar in på skidor

Du som väljer elavtalet Eskilstuna-el är med och stöttar det lokala föreningslivet. En av föreningarna som ingår i samarbetet är Tunafors Sportklubb.

Tunafors Sportklubb har valt att ingå i samarbetet inom Eskilstuna-el. Klubben består av Tunafors Slalom och Tunafors Skidor som fokuserar på längdåkning. Föreningen har sin verksamhet i och runt Vilstabacken. Slalomklubbens bas är ungdomar och tävling, Tunafors Skidor är en mix av motionärer, elitåkare och barn. Genom att teckna ett elavtal hos Eskilstuna-el stöttar du föreningen och hjälper dem att växa.

Det viktigaste för en skidklubb är förstås snö. Konstsnö görs för både backe och spår.

– Konstsnöanläggningen från 2017 möjliggör regelbunden träning i spåren. I början av säsongen sprutar vi upp en så lång slinga vi kan och förlänger den i takt med fler kalla nätter. Även allmänheten är välkommen mot en spåravgift, säger Björn Berglund, ordförande i Tunafors Sportklubbs huvudstyrelse.

Ett fruktbart samarbete mellan Tunafors Slalomklubb, Eskilstuna Energi och Miljö och ett antal andra intressenter har gett Vilstabacken tio extra höjdmeter och en funktionell platå på toppen. En ny lift är på ingång. Den kommer att placeras mitt i backen, vilket tillåter allmänheten att åka även under tävling.

"Sponsringen går via huvudföreningen direkt ut i verksamheten inom slalom- och längdsektionerna."

Vad betyder samarbetet för er?

– Eskilstuna-el ger ett bra bidrag för en ganska liten insats från vår sida. Det är vi verkligen glada för. Sponsringen går via huvudföreningen direkt ut i verksamheten inom slalom- och längdsektionerna. Det ser dessutom festligt ut med Eskilstuna-els beachflaggor i målområdet vid tävlingar, säger Björn Berglund.

Vem kan bli medlem hos er?

– Hos oss kan alla bli medlemmar, både unga och äldre, som aktiv, som familjemedlem eller bara som stödmedlem. Vi har numera skidskola för barn inom både slalom och längdåkning.

Original-Shield-Eskilstuna-El_2019-200px.png

Lokalt och smart med Eskilstuna-el

  • Med Eskilstuna-el får du lokalproducerad och förnybar el, samt en unik prismix med både rörligt och fast elpris.
  • När du tecknar Eskilstuna-el får du även möjlighet att bestämma vilken lokal förening som vi ska sponsra.
  • Läs mer om Eskilstuna-el.