Till sidans huvudinnehåll
Bild på hund som hoppar över hinder.

Hundträning och valpkurser med Eskilstuna Brukshundklubb

Du som väljer elavtalet Eskilstuna-el är med och stöttar det lokala föreningslivet. En av föreningarna som ingår i samarbetet är Eskilstuna Brukshundklubb.

Eskilstuna Brukshundsklubb har kärleken till människans bästa vän i fokus

Vid Åsbymons gamla skola utanför Eskilstuna finns det ett naturreservat som är perfekt för hundpromenader och även stora ytor för träning med olika typer av hinder. Här huserar Eskilstuna Brukshundklubb, en klubb där barn och vuxna i olika åldrar träffas och umgås tillsammans med deras hundar.

- Vi är en ideell förening som finns till för alla hundägare som vill bygga en fin relation med sin hund och lära dem nya och olika saker, förklarar Maja Axelsson Svancar som är ledamot i styrelsen för Eskilstuna Brukshundklubb.

I allt som Eskilstuna Brukshundklubb gör är relationen och samspelet mellan hundägare och hund i största fokus. Föreningen erbjuder allt från valpkurser till kurser i vardagslydnad och specialsök.

– Vi anordnar även tävlingar flera gånger per år. Där har vi bland annat riktat in oss på agility och de klassiska bruksgrenarna SpårSökRapport och Skydd, säger Maja.

Samarbetet med Eskilstuna-el

Eskilstuna Brukshundklubb har valt att ingå i samarbetet med Eskilstuna-el.

Ni är en av våra nya ambassadörsföreningar. Vad var det som lockade er till att bli det?

– Vi blev tipsade om samarbetet av en av våra medlemmar. Efter att kollat upp vad det innebär att vara en ambassadörsförening för Eskilstuna-el, och även vad det kan ge tillbaka till vår förening, tog vi ett möte med medlemmarna där vi sedan var eniga om att vi skulle bli ambassadörer. Samarbetet ger oss ett extra pengatillskott till föreningen som gör att vi kan bedriva vår verksamhet framåt.

Vem kan bli medlem hos er?

– Alla som tycker om hundar kan bli medlem hos oss. Här kan du ha roligt och utvecklas tillsammans med din hund samtidigt som du får möjligheten att umgås med likasinnade, säger Maja.

Har pandemin påverkat er verksamhet på något sätt?

– Ja, det har den. Vi har till exempel inte kunnat ha några tävlingar och under en period kunde vi inte heller har kurser i en lika stor utsträckning som vi vanligtvis har. Men när vi inte har kunnat tävla har vi riktat in oss på annat för att hålla i gång verksamheten. Vår friskhundgrupp har varit väldigt aktiva med hundpromenader och vi har även haft träningspass där man själv kan träna samtidigt som ens hund gör andra träningsövningar bredvid. Så när en del av verksamheten har legat på is har den andra delen fortsatt precis som vanligt.

Pandemin blandat med hemmajobb har gjort att fler väljer att skaffa husdjur. Har ni märkt av det?

– Ja, vi har märkt av det genom att vi har haft fler som har anmält sig och visat intresse för våra olika kurser, säger Maja.

- Det här är vår andra hemadress. Vi är här minst fem dagar i veckan, säger Mia och Madde (tv). Maja Axelsson Svancar, ledamot i styrelsen (th).

Fakta: Eskilstuna Brukshundsklubb

Föreningen grundades 1948 och har cirka 350 medlemmar.

Eskilstuna Brukshundklubb huserar vid Åsbymons gamla skola utanför Eskilstuna. Här finns naturreservat och stora ytor som är perfekta för både promenader och träning.

Bild på medlemmar från Eskilstuna Nyfors  09/09-lag. Från vänster Rungthiwa, Wilma, Win (mv), Mathias, Ian, Sebastian, Julius, Måns, Sebbe T, Jimi och Nick.

Eskilstuna Nyfors IK - en innebandyförening med plats för alla

Du som väljer elavtalet Eskilstuna-el är med och stöttar det lokala föreningslivet. En av föreningarna som ingår i samarbetet är Eskilstuna Nyfors IK.

HK Eskil - Föreningen med små medel och stort hjärta

HK Eskil - Föreningen med små medel och stort hjärta

Du som väljer elavtalet Eskilstuna-el är med och stöttar det lokala föreningslivet. En av föreningarna som ingår i samarbetet är HK Eskil.