Till sidans huvudinnehåll
Linnéa Borg med sin dator när hon sitter och jobbar

Den lokala förankringen är drivkraften

För att kunna leverera en välfungerande vardag till invånarna inom våra två kommuner är bolagets projektverksamhet viktig. Linnéa Borg är projektutvecklare och arbetar med projektverksamhetens interna utvecklingsbehov.

Linnéa har arbetat på ESEM i lite mer än ett halvår och stortrivs i rollen som projektutvecklare. För henne är det mer än ett jobb, det handlar om en möjlighet att utveckla och bidra till det samhälle där hon själv bor och verkar.

– När jag sökte mig till ESEM så var det den lokala förankringen som var den verkliga drivkraften. Självklart var det viktigt att jag tyckte att rollen verkade intressant och arbetsuppgifterna givande, men det var bara själva grunden. Att faktiskt arbeta med något som är närvarande och reflekteras i mitt eget såväl som våra kunders liv var det som lockade mig mest!

Som projektutvecklare arbetar Linnéa internt med kollegor från verksamhetens olika avdelningar. Arbetet går ut på att utveckla, effektivisera och bygga kompetens, allt för att kunna möta de behov som projektverksamheten står inför.

– Våra två kommuner växer och för att fortsatt kunna möta våra kunders förväntningar behöver vi investera i våra anläggningar, nät och utveckling. Det arbetet sker i projektform och min roll stöttar upp det arbetet genom att utveckla ESEMs projektverksamhet. Jag analyserar vårt interna utvecklingsbehov, kommer med lösningsförslag och driver genomförandet.

”Att faktiskt arbeta med något som är närvarande och reflekteras i mitt eget såväl som våra kunders liv var det som lockade mig mest!”

Linnéa inspireras av mötet med engagerade kollegor. I hennes arbete innebär mötet med kollegorna en möjlighet till att samverka och lägga pusslet för att uppnå en projektverksamhet som är väl förberedd på såväl nutida som framtida utmaningar.

– Det är ett intressant arbete som jag dessutom får dela med kollegor som är lika engagerade och drivna som mig själv. Att sitta på ett möte där viljan är stark och engagemanget tydligt är riktigt motiverande! Med vårt arbete vet vi att vi är med och påverkar, vi utgör verksamheten och våra insatser spelar faktiskt roll

Porträtt av Linnéa Borg, projektutvecklare

Kort om Linnéa Borg

  • Ålder: 35 år
  • Bor i Strängnäs
  • Utbildning: Geovetenskap, kandidatexamen Uppsala universitet