Villa med belysning i skymning - anvisningsavtal el

Har du ett anvisningsavtal för din el?

Det är lugnt, då hjälper vi dig. Här hittar du information om just anvisningsavtal.

Teckna ett vardagsvänligt elavtal

All el vi säljer är fossilfri. Vi har närproducerad el och el från förnybara källor. Vi är ditt lokala elbolag och vår vinst går tillbaka till din vardag.

Vad är ett anvisningsavtal? 

Om du inte hört av dig till oss och tecknat ett elavtal och därmed inte har kunnat godkänna några avtalsvillkor har du ett tillfälligt avtal som vi kallar för Anvisat elavtal eller anvisningsavtal. Det är ett tillfälligt avtal som gäller tillsvidare utan någon uppsägningstid. Det är oftast dyrare än våra övriga elavtal, vilket innebär att du betalar mer för din el än vad du egentligen behöver. Därför är det alltid bra att teckna ett elavtal. 

Hur vet jag om jag har ett anvisningsavtal?

För att veta vilket elavtal du har idag kan du antingen kolla din senaste faktura eller logga in på Mina sidor

Varför får man ett anvisningsavtal som elavtal?

Om du inte tecknar ett elavtal när du flyttar till en ny bostad är bolaget som har hand om elnätet där du bor skyldiga att anvisa dig till ett elhandelsbolag, och då får du ett anvisat avtal. Om du inte aktivt tecknar ett elavtal löper anvisningsavtalet på tillsvidare utan uppsägningstid.

Varför ska man inte ha ett anvisat avtal för el?

Anvisningsavtalen är bara tillfälliga avtal som du får i väntan på att du aktivt ska teckna ett nytt elavtal. Eftersom anvisningsavtalen oftast är dyrare än andra elavtal, betalar du mer för din el än vad du egentligen behöver. Oavsett om du använder lite eller mycket el rekommenderar vi dig att teckna ett elavtal. Ett anvisat avtal är inte tidsbundet vilket gör att du när som helst kan bryta det och teckna ett elavtal. Du kan hitta information om elpriser på Sveriges enda oberoende prisjämförelsesajt - Elpriskollen.

Vilket elavtal ska du välja?

Vi har flera olika elavtal som du kan välja mellan. Elavtal med fast pris, rörligt pris eller vårt unika elavtal Eskilstuna-el. Oavsett vilket elavtal du väljer får du alltid fossilfri el.

Ett elavtal med fast elpris är till för dig som vill ha ett tryggt elavtal över långt tid där du har samma elpris under hela din avtalsperiod - oavsett vad som händer på elmarknaden. Fastprisavtal passar till exempel dig som bor i villa eller radhus och som har en högre elförbrukning.

Ett elavtal med rörligt elpris passar dig som vill ha ett lågt elpris men som vågar ta risken att priset kan svänga. Ett rörligt elpris styrs dagligen av elbörsen och kan både stiga och falla fort. Men precis som med rörliga räntor på bank brukar ett elavtal med rörligt elpris löna sig över tid. Ett rörligt elavtal passar till exempel dig som har en lägre elförbrukning och som bor i lägenhet. 

Eskilstuna-el passar dig som vill stötta det lokala föreningslivet och som vill ha en mix mellan ett rörligt och fast elpris. Genom avtalet bestämmer du också vilken lokal förening vi ska stötta.

Räkna med fossilfri el

Vi tycker såklart att elen du köper av oss alltid ska vara producerad av fossilfria energikällor, det vill säga biomassa, sol-, vind-, vatten- och kärnkraft. Därför får du alltid det, oavsett vilket elavtal du än väljer hos oss. Om du vill värna lite extra om miljön kan du välja tillvalet Bra Miljöval och Solkraft

Karusell med slänggungor

Rörligt pris — variation och möjlighet

Med ett rörligt pris får du alltid marknadsaktuellt elpris som varierar månad till månad.

Roddbåt i lugnt vatten

Fast pris — Trygghet på sikt

Med ett fast pris får du samma trygga pris för elen dygnet runt, året om, under avtalsperioden.

Bild på föreningssköld med föreningsloggor på gräsmatta

Alla vinner med Eskilstuna-el

Vårt schyssta och lokala elavtal som gynnar både dig, miljön och föreningslivet i Eskilstuna.