Till sidans huvudinnehåll

Vårstäda med oss

När vårsolen tittar fram är vi många som rör oss utåt och gör våra trädgårdar och uteplatser vårfina. Med några av våra produkter och tjänster kan du göra vårstädningen både roligare och lättare.

Varje vår lyser solen upp våra trädgårdar och vi blir påminda om talesättet ”det som göms i snö kommer upp i tö”. Löv och grenar ligger på gräsmattan, rabatterna är grå och förråden behöver städas. Nedan har vi samlat våra favoritprodukter och tjänster för en lyckad vårstädning!

Storsäck – köp, fyll, klar!

Om din trädgård är i behov av en mindre vårstädning så rekommenderar vi dig att köpa vår populära storsäck! Våra storsäckar rymmer en kubikmeter och i dem går det bra att slänga bland annat metall, osorterat avfall och ris och grenar. När du har städat i ordning din trädgård och fyllt storsäcken kontaktar du oss för att boka in upphämtning. När vi har hämtat upp din storsäck ser vi till att avfallet sorteras rätt. På vår sida om storsäckar hittar du mer information om vad du får slänga i en storsäck, prisuppgifter samt råd och skötsel.

Hyr en container till paketpris

Är det kanske dags för en större vårstädning? Då kan du välja att hyra en container under en vecka till paketpris. I priset ingår utställning av en container på åtta kubikmeter, hämtning, behandlingsavgift, tömning samt hyra. Att hyra en container kan passa dig om du exempelvis ska rensa ur ett förråd eller slänga en större mängd grenar, buskar och gamla utemöbler. Du hittar mer information om priser, skötsel samt en avfallsguide på vår sida om att hyra container. Där fyller du även i ett formulär för att lägga din beställning!

Trädgårdskärl från april till november

Du kanske påtar i din trädgård under hela säsongen och behöver därför slänga ris, grenar och annat organiskt avfall som kommer från din trädgård kontinuerligt. Då kan du beställa ett trädgårdskärl där du slänger ditt trädgårdsavfall. Vi tömmer ditt kärl varannan vecka från april till november, sedan komposterar vi ditt avfall på Lilla Nyby Återvinningscentral för att producera näringsrik jord. Läs mer och beställ ditt trädgårdskärl här.

Plantera nytt med jord från Lilla Nyby

Jorden som tillverkas av det komposterade trädgårdsavfallet går att köpa varje vår på Lilla Nyby. I år började jorden att säljas i slutet på mars och försäljningen pågår så långt som lagret räcker. Information om jordförsäljningen, priser och formulär för att beställa hemkörning av jord hittar du på vår samlingssida om jord och kompostmull.

Beställ veckocontainer

Beställ veckocontainer

Har du mycket avfall? Här kan du beställa containrar av oss, vi levererar och hämtar efter dina önskemål.

Fylld storsäck

Beställ en storsäck

Bli av med ditt avfall snabbt och enkelt med vår storsäck, den rymmer en kubikmeter.

Köp lokalproducerad jord från oss

Köp lokalproducerad jord från oss

Köp lokalproducerad planteringsjord och kompostmull till din trädgård! Försäljningen startar i slutet av mars och pågår så länge lagret räcker.

Ett brunt trädgårdskärl i en grönskande trädgård

Beställ ett trädgårdskärl

Med ett trädgårdskärl blir du enkelt av med buskar, ris, gräs och löv från din trädgård. Vi hämtar det varannan vecka från april till november, enklare kan det inte bli.