Till sidans huvudinnehåll

Rörligt pris

Vårt flexibla elavtal med varierat elpris som låter dig följa marknadens priser.

Variation och möjlighet med rörligt elpris

Med ett rörligt elpris får du ett marknadsaktuellt elpris som baseras på elbörsen Nordpools spotpriser. Det gör att din elkostnad varierar från månad till månad. Under hela din avtalsperiod levererar vi dessutom fossilfri el till dig.

Teckna ett vardagsvänligt elavtal

All el vi säljer är fossilfri. Vi har närproducerad el och el från förnybara källor. Vi är ditt lokala elbolag och vår vinst går tillbaka till din vardag.

Hur fungerar rörligt elpris?

Elpriset fastställs varje timme på elbörsen Nordpool, så kallat spotpris. När du tecknar ett elavtal med rörligt elpris betalar du ett snittpris på förra månadens spotpriser, vilket gör att din elkostnad varierar från månad till månad. Du betalar samma pris för elen oavsett när på dygnet du använder den. Om marknaden svänger och priserna faller så blir elen billigare, samtidigt som du riskerar att ibland få högre elpriser om priserna stiger. Priset som visas på din faktura visar elpriset för den månad som passerat. Vill du följa priset själv kan du göra det på Nordpools hemsida. Om du funderar på rörliga elprisets delar eller vad priset baseras på hittar du den informationen här i våra Frågor och svar.

Avtalet har ingen bindningstid, vilket betyder att du när som helst kan byta till något annat av våra elavtal, exempelvis Rörligt timpris eller Fast pris.

Fördelen med rörligt elpris

Det finns såklart fördelar med att välja ett elavtal med rörligt elpris. När du väljer ett avtal med rörligt elpris får du alltid ett marknadsakutellt pris. Det innebär att priset kan svänga fort både upp och ner, vilket såklart kan innebära risker men även möjligheter. På en årsbasis ger ett rörligt elpris ofta en lägre totalkostnad. Dessutom är det ett bra alternativ om din elförbrukning inte är hög eftersom elprisets svängningar då inte ger så stora förändringar i ditt totala pris. Du som tecknar eller redan har avtalet rörligt elpris kan när som helst under avtalstiden byta till ett annat av våra elavtal.

För vem passar rörligt elavtal bäst?

Det är en del man behöver ha i åtanke när man väljer elavtal. Det rörliga elpriset kan till exempel svänga både fort och kraftigt, vilket gör att ditt elpris kan bli billigt eller dyrt beroende på vad som händer på elbörsen. Du behöver också tänka på vilket hushåll du ska teckna ett elavtal till, då lägenhetvilla och sommarhus varierar mycket i elförbrukning. Vi brukar säga att ett avtal med rörligt elpris passar dig som bor i lägenhet och har en relativt låg energiförbrukning. Fast elprisavtal passar dig som exempelvis bor i villa eller radhus, där elförbrukningen i regel är högre.

Vi är ett schysst elbolag

Vi är certifierade med Schysst elhandel, ett certifikat som sätter tydlighet och ärlighet mot kund i fokus. Läs mer om Schysst elhandel här.

  • Med avtalet Rörligt pris betalar du ett snittpris på förra månadens spotpriser på den nordiska elbörsen. Priset varierar från månad till månad. Du betalar samma pris för elen hela månaden, oavsett när på dygnet du använder den.
  • Med avtalet Rörligt timpris sker prissättningen i stället per timme. Elpriset kan variera kraftigt under dygnets timmar, och du betalar det pris som elen kostar just den timme då du använder den.

Om du funderar på rörliga elprisets delar hittar du den informationen här i våra Frågor och svar. Har du redan rörligt pris och vill veta vad ditt pris är baserat på? Kolla Mina Sidor

Rörligt timpris – Det här är en avtalsform för dig som är beredd att styra om gamla vanor och planera din elanvändning på ett smartare sätt. Du kanske redan i dag är van att hålla koll på elpriser, har ett uppkopplat hem med elprylar du kan starta via appar eller med hjälp av inbyggda funktioner för senarelagd start? Genom att styra om en betydande del av din elanvändning till de billigare timmarna på dygnet sparar du pengar och får dessutom bättre koll på dina elkostnader. Det innebär till exempel att du laddar elbilen, slår i gång tvättmaskinen och diskmaskinen under tidig morgon eller sen kväll när elpriset i regel är som lägst. 

Rörligt elpris - Den här avtalsformen passar dig som inte kan eller är beredd att planera din elanvändning men som ändå vill följa elmarknaden och kunna gynnas när elpriserna svänger neråt. Du kanske bor i villa, har en annan uppvärmningsform än el, jobbar hemifrån och har familjemedlemmar med diverse elprylar som laddas och är i gång merparten av dagen. Med andra ord kanske steget till att styra om elanvändningen är lite för svår i dagsläget. Då kan rörligt elpris vara något för dig!

Du som tecknar eller redan har avtalet rörligt timpris eller rörligt elpris kan när som helst under avtalstiden byta till ett annat av våra elavtal.

Avtalsvillkor för privatkunder

sarskilda_villkor_for_elavtal_2024_1_eem.pdf

slutlig-sarskilda-villkor-konsument-rev-2_artikelnr-30632-1.pdf

allmanna-avtalsvillkor-el-2012-k-rev-2-1.pdf
Ikoner för mejl och telefon

Vi hjälper dig att välja elavtal

Det är inte alltid lätt att välja elavtal när det finns en uppsjö av olika elhandelsföretag som slåss om din uppmärksamhet. Kontakta oss så hjälper vi dig att hitta det elavtal som passar dig bäst. 

Grönskande skog med björkar

Gör ett klimatsmart val till ditt elavtal

Genom att lägga till Bra Miljöval eller Solkraft till ditt elavtal får du el som kommer från 100 % förnybara energikällor.

Brygga vid stilla sjö i solnedgång

Elens ursprung

Hur produceras den el vi säljer och vad har vår elproduktion för påverkan på miljön?

Frågetecken

Frågor om elavtal

Vilket elavtal passar mig och vad baseras elpriserna på? Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna som rör elhandel och elavtal.