Till sidans huvudinnehåll
Bild på elljusslinga på paviljong med hus i bakgrunden

Det bästa av två världar med Mixpris

Med Mixpris får du ett elavtal som består av 50 procent fast pris och 50 procent rörligt pris. Det perfekta elavtalet för dig som vill ha kontroll på dina elkostnader och samtidigt gynnas när elpriset är lågt. Det bästa av två världar, helt enkelt!

Teckna ett vardagsvänligt elavtal

All el vi säljer är fossilfri. Vi har närproducerad el och el från förnybara källor. Vi är ditt lokala elbolag och vår vinst går tillbaka till din vardag.

Vad är ett mixprisavtal?

Ett mixprisavtal är ett elavtal som har både fast och rörligt elpris. Det gör att du har kontroll över kostnaden för hälften av elförbrukningen genom att den halvan baseras på det fasta elpriset samtidig som du gynnas när elpriset är lågt eftersom den andra halvan följer marknadens rörligt börspriser. Det bästa av två världar ihopbakat i ett elavtal!  

Du väljer själv hur lång bindningstid du ska ha när du tecknar Mixpris. Välj mellan 1, 2, 3 eller 5 år. Oavsett vad du väljer behåller du det fasta priset under hela din avtalsperiod!

Därför ska du välja Mixpris!

Genom den smarta mixen av både fast och rörligt elpris minskas och sprids risken för ett högt elpris. Detta för att den ena halvan av förbrukningen är låst till ett fast elpris medan den andra halvan följer utvecklingen på elmarknaden  så att du gynnas när elpriset är lågt. När du har ett elavtal med både fast och rörligt elpris minskar och sprides risken för ett högt elpris. 

Vi har fossilfri el i alla våra elavtal

Vi tycker att det är en självklarhet att elen ska vara producerad av fossilfria energikällor, det vill säga biomassa, sol-, vind-, vatten- och kärnkraft. Därför kan du räkna med att du får fossilfri el hos oss, oavsett vilket elavtal du väljer. Om du vill ha ett extra schysst elavtal kan du dessutom välja till Bra Miljöval och Solkraft till ditt elavtal.

Vi är ett schysst elbolag

Vi är certifierade med Schysst elhandel, ett certifikat som sätter tydlighet och ärlighet mot kund i fokus. Läs mer om Schysst elhandel här.

Avtalsvillkor för privatkunder

sarskilda_villkor_for_elavtal_2024_1_eem.pdf

slutlig-sarskilda-villkor-konsument-rev-2_artikelnr-30632-1.pdf

allmanna-avtalsvillkor-el-2012-k-rev-2-1.pdf

Skillnaden mellan Eskilstuna-el och Mixpris kan sammanfattas i tre delar:

 

1. Den fasta delen

 • Med Mixpris vet du i förväg vad priset på den fasta delen kommer att vara. Detta pris gäller under hela avtalsperioden.
 • Med Eskilstuna-el/Strängnäs-el förändras priset på den fasta delen varje säsong (sommar: april – september, vinter: oktober – mars).

 

2. Slutdatumet

 • Mixpris har en fastställd avtalslängd med ett slutdatum.
 • Eskilstuna-el gäller tills vidare, alltså tills du själv väljer att byta elavtal.

 

3. Avtalsbeskrivningen

 • Med Mixpris får du 50 % fast pris och 50 % rörligt pris.
 • Med Eskilstuna-el får du:
  • En unik mix av fast och rörligt pris där mängden fast respektive rörligt ändras under sommar- och vintersäsongen.
  • En lokal förankring genom att du kan gynna föreningslivet.
  • En möjlighet att ta del av lokalproducerad förnybar el.
Ikoner för mejl och telefon

Vi hjälper dig att välja elavtal

Det är inte alltid lätt att välja elavtal när det finns en uppsjö av olika elhandelsföretag som slåss om din uppmärksamhet. Kontakta oss så hjälper vi dig att hitta det elavtal som passar dig bäst. 

Grönskande skog med björkar

Gör ett klimatsmart val till ditt elavtal

Genom att lägga till Bra Miljöval eller Solkraft till ditt elavtal får du el som kommer från 100 % förnybara energikällor.

Brygga vid stilla sjö i solnedgång

Elens ursprung

Hur produceras den el vi säljer och vad har vår elproduktion för påverkan på miljön?