Elavtal student

Här kan du som är student läsa allt du behöver veta om elavtal. Tecknar du ett elavtal hos oss får du dessutom en välkomstrabatt!

Erbjudande på elavtal

Välj Rörligt eller Fast pris i minst 1 år och ange rabattkoden NYKUND så bjuder vi på den fasta avgiften i 6 månader.

Elavtal för dig som studerar

Som student är det inte ovanligt att leva på en begränsad budget. Däremot är ett elavtal ett nödvändigt ont även som student. Vi har ett erbjudande för dig som tecknar ett elavtal hos oss så du kan få pengar över till roliga aktiviteter istället.

Du som är student bor troligtvis i en lägenhet och vill du läsa mer om vad du bör tänka på när du tecknar ett elavtal till en lägenhet kan du även göra det hos oss. Vi erbjuder flera olika elavtal där du garanterat kommer hitta ett som passar just dina behov.

Har du frågor om våra elavtal för studenter?

Det är inte alltid lätt att välja elavtal när det finns en uppsjö av olika elhandelsföretag som slåss om din uppmärksamhet. Om du vill veta mer om vad just vi kan erbjuda för dig som student, kan du alltid våra kontakta vår kundservice på 016-10 60 60 eller kundservice@eem.se. De kan hjälpa dig att hitta det elavtal som passar dig bäst, självklart utan kostnad.

Att tänka på när du använder el som student

Du som är student bör tänka på att vara sparsam med din el och inte göra av med mer el än nödvändigt. Du kan spara in på din elanvändning genom att exempelvis dra ut laddaren till din mobil och dator om du inte aktivt laddar dem. Försök även att inte ha för hög värme på elementen eftersom det drar mycket el.

Dessutom kan det vara bra att ha i åtanke att elpriserna är lägre då färre personer konsumerar el. Det enkla svaret är att elpriserna minskas i takt med efterfrågan. För dig som är konsument och betalar el per timme är det alltså billigare att använda el under exempelvis natten. Det kan alltså vara ett alternativ för dig som är vaken under småtimmarna eller om du helt enkelt sätter en timer. Däremot bör detta inte vara aktiviteter som kan störa grannarna, som exempelvis disk- eller tvättmaskinen.

Olika elavtal för dig som student

När du tecknar ett elavtal kan du dels välja om du vill ha ett rörligt elavtal eller ett fast elavtal. Ett rörligt elavtal innebär att elpriset styrs av marknaden och baseras på elbörsens spotpriser, vilket också innebär att elkostnaden kan variera från månad till månad. För dig som är student är ett rörligt elpris att rekommendera eftersom…

Med ett fast elavtal betalar du, som det låter, samma pris dygnet runt och året om. Fördelen med fast elavtal är att du vet vad din elkostnad blir i förväg då det inte påverkas av elmarknadens prisförändringar.

Elavtal för studenter som värnar om miljön

När du tecknar ett elavtal hos oss får du el som är fossilfri och du kan dessutom teckna ett elavtal med Bra Miljöval-el, vilket betyder att elproduktionen uppfyller Naturskyddsföreningens tuffa miljökrav. Med ett sådant elavtal, garanteras du att få el som är förnybar och som produceras av vind- eller vattenkraft, solkraft eller biobränsle.