Till sidans huvudinnehåll
Elljusslinga vid villa

Elavtal till Villa & Hus

Bor du i en villa eller radhus, eller ska du flytta till ett? Då kan det vara bra att se över vilket elavtal som passar dig bäst. Det är extra viktigt att se över vilka elavtal som finns när du bor i hus eftersom elförbrukningen vanligtvis är högre än i en lägenhet, vilket betyder högre elkostnader.

Erbjudande på elavtal

Ange rabattkoden NYKUND så bjuder vi på den fasta avgiften i 6 månader oavsett vilket elavtal du väljer. Rabatten gäller för dig som inte redan har ett elavtal hos oss.

Ett elavtal för både hus och miljön

När du skaffar ett elavtal till din villa från oss får du ett elavtal med fossilfri el. Dessutom kan du lägga till Bra Miljöval till ditt elavtal, vilket innebär att elproduktionen uppfyller Naturskyddsföreningens miljökrav. De bolag som blivit godkända får då sälja el märkt med Bra Miljöval, vilket vi stolt kan säga att vi gör. Om du skaffar ett elavtal med miljömärkt el får du förnybar el som produceras av vind- eller vattenkraft, solkraft eller biobränsle.

Avtalsformer för elavtal till villa

När du tecknar ett elavtal till din villa kan du välja att teckna ett elavtal med fast elpris eller rörligt elpris. Ett fast elavtal innebär en viss trygghet eftersom du betalar samma belopp varje månad och har koll på vad din elkostnad kommer att bli. Med ett rörligt elavtal styrs istället priset av marknaden och baseras på priserna på elbörsen. Till skillnad från ett elavtal med fast elpris, varierar ett elavtal med rörligt pris från månad till månad.

När du bor i villa eller radhus är det viktigt att ha i åtanke att elförbrukningen normalt sett är högre än i en lägenhet. Känner du att du att din ekonomi klarar av svängningar på elbörsen som påverkar ditt elpris är elavtalet med rörligt elpris att rekommendera. Du kan dessutom tjäna på att ha ett elavtal med rörligt elpris på längre sikt.

Om du istället värderar tryggheten att veta vad ditt elpris blir varje månad är ett elavtal med fast elpris en avtalsform för dig. Det är ett bra alternativ om exempelvis din elförbrukning är hög och du har små marginaler i din hushållsbudget.

Elavtal för ditt hus och din vardag

Vi är inte vilket elbolag som helst, utan det som är unikt för vårt elbolag är att vi verkar för att din vardag ska fungera på bästa sätt. Eftersom vi ägs av Eskilstuna kommun, går vinsten tillbaka till kommunen och pengarna används i det kommunala välfärdsuppdraget. Det betyder alltså att de kan användas till saker som att lysa upp promenadstråk, nya fotbollsmål, utegym och att få unga i arbete vilket gynnar vardagen för alla Eskilstunabor. Om du tecknar elavtalet Eskilstuna-Elkan du vara med och bestämma vilken förening vi ska stödja.

Elförbrukning i en villa

En normal årsförbrukning på el för ett radhus eller en villa ligger på i snitt 20000- 25000 kWh/år vilket på ett ungefär är en elräkning på 3000-3500 kronor i månaden. Sker uppvärmningen på ett annat sätt än el som fjärrvärme eller med hjälp av en luftvärmepump ligger elanvändningen istället på omkring 5000 kWh/år. Här kan du läsa mer om elförbrukning i en villa.

Ikoner för mejl och telefon

Vi hjälper dig att välja elavtal

Det är inte alltid lätt att välja elavtal när det finns en uppsjö av olika elhandelsföretag som slåss om din uppmärksamhet. Kontakta oss så hjälper vi dig att hitta det elavtal som passar dig bäst. 

Grönskande skog med björkar

Gör ett klimatsmart val till ditt elavtal

Genom att lägga till Bra Miljöval eller Solkraft till ditt elavtal får du el som kommer från 100 % förnybara energikällor.