Till sidans huvudinnehåll
Student framför dator

Elavtal till dig som är student

Här kan du som är student läsa allt du behöver veta om elavtal. Just nu har vi ett studentplånboksvänligt erbjudande på elavtal för dig som är student och som blir ny kund hos oss.

Erbjudande på elavtal för studenter

Teckna valfritt elavtal och ange rabattkoden STUDENT så bjuder vi på den fasta avgiften i 6 månader och ger dig dessutom en värdecheck för 250 kronor som du kan använda på ICA Maxi i Eskilstuna.

Erbjudandet gäller för dig som inte redan har ett elavtal hos oss. 

Elavtal för dig som studerar

Som student är det inte ovanligt att leva på en begränsad budget. Däremot är ett elavtal ett nödvändigt ont även som student. Vi har ett erbjudande för dig som tecknar ett nytt elavtal hos oss så du kan få pengar över till roliga aktiviteter istället.

Du som är student bor troligtvis i en lägenhet och vill du läsa mer om vad du bör tänka på när du tecknar ett elavtal till en lägenhet kan du även göra det hos oss. Vi erbjuder flera olika elavtal där du garanterat kommer hitta ett som passar just dina behov. 

Att tänka på när du använder el som student

Du som är student bör tänka på att vara sparsam med din el och inte göra av med mer el än nödvändigt. Du kan spara in på din elanvändning genom att exempelvis dra ut laddaren till din mobil och dator om du inte aktivt laddar dem. Försök även att inte ha för hög värme på elementen, om du har eldrivna element, eftersom det drar mycket el.

Dessutom kan det vara bra att ha i åtanke att elpriserna är lägre då färre personer konsumerar el. Det enkla svaret är att elpriserna minskas i takt med efterfrågan. 

Olika elavtal för dig som student

När du tecknar ett elavtal kan du dels välja om du vill ha ett rörligt elavtal eller ett fast elavtal. Ett rörligt elavtal innebär att elpriset styrs av marknaden och baseras på elbörsens spotpriser, vilket också innebär att elkostnaden kan variera från månad till månad. Om du bor i en lägenhet använder du förmodligen inte så mycket el. Dessutom har du förmodligen en hyfsat jämn elanvändning över året. Förmodligen känner du inte av svängningarna i priset på marknaden så mycket, till skillnad från om du bor i villa. För dig som är student är ett rörligt elpris att rekommendera.

Med ett fast elavtal betalar du, som det låter, samma pris dygnet runt och året om. Fördelen med fast elavtal är att du vet vad din elkostnad blir i förväg då det inte påverkas av elmarknadens prisförändringar.

Ikoner för mejl och telefon

Vi hjälper dig att välja elavtal

Det är inte alltid lätt att välja elavtal när det finns en uppsjö av olika elhandelsföretag som slåss om din uppmärksamhet. Kontakta oss så hjälper vi dig att hitta det elavtal som passar dig bäst. 

Elljusslinga vid villa

Teckna rätt elavtal för dig och ditt boende

Oavsett hur du bor har vi rätt elavtal för just dig. Och du, vår el är dessutom alltid fossilfri.

Bild på ljusslingor med texten Vardagsvinst - Du vinner, miljön vinner, staden vinner

Välj ett vardagsvänligt elavtal

All el vi säljer är fossilfri. Vi har närproducerad el och el från förnybara källor. Vi är ditt lokala elbolag och vår vinst går tillbaka till din vardag.