Till sidans huvudinnehåll
Lägenhetsfönster som arbetsplats med laptop

Teckna elavtal lägenhet - bostadsrätt & hyresrätt

Bor du i lägenhet eller ska du flytta till en lägenhet för första gången? Då är det förmodligen dags att teckna ett elavtal. Här hittar du allt du behöver veta gällande elpriser och elavtal för din lägenhet , bostadsrätt eller hyresrätt, så du kan välja ett elavtal som passar för din användning och dina förutsättningar.

Erbjudande på elavtal

Ange rabattkoden NYKUND så bjuder vi på den fasta avgiften i 6 månader oavsett vilket elavtal du väljer. Rabatten gäller för dig som inte redan har ett elavtal hos oss.

Hitta rätt elavtal för din lägenhet

Om du bor i en lägenhet eller ska flytta till en för första gången är det förmodligen dags att teckna ett elavtal. Däremot är det inte alltid lätt att veta vilket elavtal du ska välja. Här kan du därför läsa allt du behöver veta.

Här kan du även läsa vidare om elavtal till villa.

Elavtal för lägenheten som värnar om miljön

När du skaffar ett elavtal till din lägenhet från oss får du ett elavtal med fossilfri el, vilket är en självklarhet för oss. Väljer du dessutom miljömärkt el, alltså el som är märkt med Bra Miljöval, innebär det att du får el där elproduktionen uppfyller Naturskyddsföreningens miljökrav. Elen du får genom ett sådant elavtal produceras av vind- eller vattenkraft, solkraft eller biobränsle.

Olika elavtal för dig som bor i bostadsrätt eller hyresrätt

Det finns två olika typer av avtalsformer du kan välja mellan när du tecknar elavtal för din lägenhet. Tecknar du ett elavtal med fast elpris får du en viss trygghet då du betalar samma belopp varje månad och vet vad din elkostnad blir i förväg. Väljer du istället rörligt elpris styrs elpriset av marknaden och baseras på priserna på elbörsen, vilket innebär att din elkostnad kan variera från månad till månad.

Om du bor i en lägenhet, oavsett om det är en bostadsrätt eller hyresrätt, använder du förmodligen inte så mycket el. Dessutom har du förmodligen en hyfsat jämn elanvändning över året. Förmodligen känner du inte av svängningarna i priset på marknaden så mycket, till skillnad från om du bor i villa. Därför kan ett elavtal med rörligt elpris vara ett bra alternativ för dig som bor i lägenhet.

Elavtalet som gynnar din vardag

Eftersom att vi är ett elbolag som ägs av Eskilstuna kommun, innebär det att vinsten går tillbaka till kommunen och används i det kommunala välfärdsuppdraget. De pengarna kan användas till saker som utegym, nya fotbollsmål, bibliotek och upplysta promenadstråk. Vi är alltså inte vilket elbolag som helst, utan ett elbolag som verkar för att din vardag ska fungera på bästa möjliga sätt. Om du tecknar elavtalet Eskilstuna-El, kan du dessutom vara med och bestämma vilken förening vi ska stödja.

Genomsnittlig elförbrukning i en lägenhet

En normal årsförbrukning på el i en mindre lägenhet ligger på i snitt 2000 kWh/år medan en större lägenhet använder i snitt 5000 kWh/år, enligt Konsumentverket. Detta är däremot endast en uppskattning och gäller för de lägenheter som inte använder uppvärmning i form av el-element eller en värmepump. Här kan du läsa mer om elförbrukning i en lägenhet.

Priserna på elavtal för lägenhet

Hur elmarknaden fungerar vad din elkostnad beror på kan kanske verka krångligt till en början, men förhoppningsvis kan vi hjälpa dig att reda ut några begrepp. Din elkostnad är uppdelad i en kostnad för elnätet och för elen som faktiskt förbrukas i din lägenhet. Det kan gälla allt från användning av tvättmaskin och diskmaskin till tv och belysning. Förbrukningen i lägenhet är till skillnad från villa ganska låg och brukar vara hyfsat jämn över tid. Däremot ökar såklart kostnaden om du installerar någonting extra i din lägenhet som kräver elförbrukning. Vill du lära dig mer om elavtal som exempelvis vilka delar som påverkar elpriset eller mer om elcertifikat, hittar du självklart det på vår webbplats.

 

Ikoner för mejl och telefon

Vi hjälper dig att välja elavtal

Det är inte alltid lätt att välja elavtal när det finns en uppsjö av olika elhandelsföretag som slåss om din uppmärksamhet. Kontakta oss så hjälper vi dig att hitta det elavtal som passar dig bäst. 

Student framför dator

Elavtal till dig som är student

Just nu har vi ett studentplånboksvänligt erbjudande på elavtal för dig som är student och som blir ny kund hos oss.

Grönskande skog med björkar

Gör ett klimatsmart val till ditt elavtal

Miljömärk din el genom att lägga till Bra Miljöval eller välja till lokalproducerad solkraft!