Bild på handbollslaget inom Eskilstuna Parasporförening.

Glädje, skratt och ha kul tillsammans

Eskilstuna Parasportförening bildades 1980 och är en förening bestående av flera olika paraidrotter. Här får de som har kognitiva, intellektuella eller fysiska funktionsnedsättningar träffas, träna och tävla tillsammans på lika villkor och med trivseln i fokus.

– Några av våra idrotter tillhör inte en traditionell förening i dagsläget. Det är vi som paraförening som tillhandahåller de här idrotterna. Det i sig möjliggör för fler att kunna utöva sin idrott utifrån förmåga, behov och de förutsättningar man har, förklarar Ida Lundquist som är suppleant i styrelsen och även ledare i föreningens handbollssektion. 

Pandemin har påverkat många föreningar och deras verksamheter. Eskilstuna Parasportförening är inget undantag. Eftersom de arbetar mot en målgrupp som var extra utsatt under pandemin har de haft verksamheterna på paus under lång tid. 

– Våra medlemmar tyckte såklart att det var tråkigt, men det var samtidigt det vi kunde göra som i en del att minimera smittspridning och undvika att medlemmarna blev drabbade. Sedan februari i år är idrotterna igång igen, vilket så klart är mycket positivt. Men det krävs en del jobb från oss i föreningen för att återfå idrottare som slutat under pandemin, men också rekrytera nya idrottare. Det blir en del i en nystart för oss som förening, säger Ida.

”Vi vänder oss till alla oavsett ålder, från 0 år till så länge man känner att man orkar. Om man inte vill utöva någon idrott kan man även bli stödmedlem."

Hos-Oss-Parasport-Robin-Pettersson-och-Rebwar-Kasemi.jpg

Samarbetet med Eskilstuna-el

Vem kan bli medlem hos er?

– Vi vänder oss till alla oavsett ålder, från 0 år till så länge man känner att man orkar. Om man inte vill utöva någon idrott kan man även bli stödmedlem, säger Ida.

Eskilstuna Parasportförening har valt att ingå i samarbetet inom Eskilstuna-el. Genom att välja Eskilstuna-el som ditt elavtal stöttar du föreningen och hjälper dem att växa.

Vad betyder det för er?

– Samarbetet betyder väldigt mycket för oss. Det är dels den ekonomiska delen, i och med att vi får ta del av sponsringspengar, men även möjligheten att få synas och nå ut till fler. Det här är en väldigt stor plattform för föreningar med stor synlighet. Jag är glad att vi har fått möjligheten att vara med så att fler kan få upp ögonen för oss och det vi gör, förklarar Ida.

Eskilstuna Parasportförening - Årets förening 2021

I höstas kunde vem som helst nominera sin favoritförening inom Eskilstuna-el till Årets förening. Eskilstuna Parasportförening utsågs till vinnare och fick förutom den ärofyllda titeln även 15 000 kronor i vinstpengar. 

– Det kändes jätteroligt att vi som förening blev utsedd till Årets förening! Genom att bli uppmärksammad med orden i motiveringen känns det verkligen att det vi står och arbetar för har träffat rätt. Vi har inte gjort något med vinstpengarna ännu, men har planer på att det ska gå till inköp av material för att skapa möjlighet för fler att börja idrotta hos oss, avslutar Ida.

HK Eskil - Föreningen med små medel och stort hjärta

HK Eskil ingår också i samarbetet Eskilstuna-el och vann årets förening 2020. Läs om klubben där kärleken till handbollen är stor.

Bild på medlemmar från Eskilstuna Nyfors  09/09-lag. Från vänster Rungthiwa, Wilma, Win (mv), Mathias, Ian, Sebastian, Julius, Måns, Sebbe T, Jimi och Nick.

Eskilstuna Nyfors IK

Du som väljer elavtalet Eskilstuna-el är med och stöttar det lokala föreningslivet. En av föreningarna som ingår i samarbetet är Eskilstuna Nyfors IK.