Frågor och svar om vattenläckor

En vattenläcka kan uppstå både på huvudledningen och inom den egna fastigheten helt utan förvarning. Ett tips är att ha som rutin att kontrollera mätarställningen på din vattenmätare med jämna mellanrum. Jämför den med vad det står på din VA-faktura. På så sätt kan du upptäcka eventuella läckor, otäta kranar och rinnande toalettstolar i tid. När det sker en läcka på det allmänna VA-ledningsnätet uppmärksammas den antingen av allmänheten eller vår egen personal. Det är då viktigt att läckan anmäls direkt till vår kundservice på telefonnummer 016-10 60 60. Efter kontorstid kopplas samtalet automatiskt vidare till ledningscentralen/Securitas. Om du är osäker eller inte har möjlighet att besöka vår hemsida är det alltid bättre att anmäla läckan till vår kundservice.

Frågor och svar om vatten och avlopp

Hur läser jag av min vattenmätare? Vad gör jag om jag upptäckt en vattenläcka? Hur vet jag vilken hårdhet jag har på mitt vatten? Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna.

Frågor och svar om vattenmätarbyte

Dags för mätarbyte? Är du osäker på vem som ansvarar för vad? Vi har samlat de vanligaste frågorna kring mätarbytet här.