Till sidans huvudinnehåll
Illustration av brevlåda med post

Säkert och smidigt med digital brevlåda

Med en digital brevlåda kan du ta emot och betala dina räkningar från oss snabbt, säkert och smidigt.

Du kan ta emot dina fakturor från oss till den digitala brevlådan Kivra, som ersätter en hel del pappersdokument som du annars hade fått per post.

Som användare av Kivra får du smidigt dina försändelser från företag och myndigheter som är anslutna till tjänsten in i din inkorg och kan lagra dem för att i efterhand ta fram vid behov. Det finns redan tusentals företag som är anslutna till Kivra, bland annat Vattenfall, E.ON, Collectum, Skatteverket, Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan med flera.

Har du en digital brevlåda hos Kivra redan idag?

Bra! Då kommer din faktura från oss automatiskt att gå till din digitala brevlåda i Kivra, så länge du inte har anmält dig för e-faktura eller autogiro.

Du kommer att få en e-postavisering när du får en försändelse i Kivra. Därför är det viktigt att du loggar in och kontrollerar att dina kontaktuppgifter stämmer.

Ladda ner Kivras app eller besök kivra.com för att skaffa en digital brevlåda. Du kan även nå deras support på 0770-457 000 eller support@kivra.com.

Nej, du måste själv anmäla dig via Kivras app eller på kivra.com alternativt att du kontaktar Kivras support på 0770-457 000 eller support@kivra.com.

Nej, Kivra är en gratistjänst och innebär ingen extra kostnad.

Ja. Eftersom du loggar in säkert med Mobilt BankID kan du koppla ett kontonummer för dina betalningar och därmed använda Kivras betalningsfunktion.

Nej. I dagsläget är det enbart fakturorna som kommer i Kivra. Det kan bli fler typer av försändelser i framtiden men vi börjar med fakturorna.

Varje gång du får en försändelse i Kivra får du en e-postavisering. Därför är det viktigt att logga in och kontrollera att du har uppdaterade kontaktuppgifter i Kivra.

Det går även ut påminner om olästa försändelser och fakturor i slutet av månaden.

Om du har Kivras app kan du även välja att få pushnotiser i mobilen när du får ny post.

Så länge du själv önskar. Kivra gör inga rensningar bland dina dokument, så de ligger kvar där till dess att du själv tar bort dem.

Kivra fungerar inte för personer med skyddad identitet hos oss. Vi lagrar inte personnumret då, vilket är en förutsättning för att Kivra ska fungera.

Kivras support har normalt öppet helgfria vardagar kl. 09.00-11.00 samt 13.00-15.00. Du når dem på 0770 - 457 000.

Öppettider och kontaktformulär hittar du på deras hjälpsida här: https://faq.kivra.se/s/

Du kan själv styra vilka avsändare du vill ta emot post från digitalt eller inte. Det kan du göra när du är inloggad i Kivra, under Meny/Inställningar/Avsändare. Bocka ur Eskilstuna Energi och Miljö för att få dina försändelser från oss på papper i stället.

När du registrerar dig på Kivra får du automatiskt din post digitalt från alla anslutna avsändare som du är kund hos.

Om du har valt att betala dina fakturor via e-faktura eller autogiro, så kommer du att fortsätta betala dina fakturor på det sättet.

Vid autogiro levereras fakturan till Kivra men betalningen görs som vanligt via autogiro.

Bild på person som sitter i en solstol på en strand framför ett hav med händer utsträckta

Betala i tid med autogiro

Med autogiro får du lugn och ro och slipper hålla koll på när fakturan ska betalas.

Få tid över med e-faktura

Få tid över med e-faktura

Med e-faktura betalar du på ett miljövänligt och enkelt sätt.

Illustration av brevlåda med post

Säkert och smidigt med digital brevlåda

Med en digital brevlåda kan du ta emot och betala dina räkningar från oss snabbt, säkert och smidigt.