Fotboll med mål och två spelare i bakgrunden

Ett elbolag som gör vinsten till vardag

Ett elavtal hos oss är så mycket mer än bara ett elavtal. All el vi säljer är fossilfri, precis som hos många andra. Vi har närproducerad el och el från förnybara källor, precis som några andra. Vi är vinstdrivande, precis som alla andra elbolag. Men visste du att vinsten går tillbaka till din vardag? Nya cykelbanor och fotbollsmål, levande bibliotek och utegym... Så här funkar det.

Inte vilket elbolag som helst

Vi är inte vilket elbolag som helst. Vi är ditt lokala elbolag som verkar för att din vardag ska fungera och som erbjuder elavtal som passar för alla boendeformer och familjer. Oavsett vilket elavtal du väljer är elen alltid fossilfri hos oss – en självklarhet tycker vi. Men det finns en sak som skiljer oss från andra elbolag.

”Det gynnar alla Eskilstunabor i vardagen – du vinner, miljön vinner, staden vinner.” 


När ett bolag går
 med vinst kan en del betalas ut till ägarna i form av utdelning. Eftersom vi ägs av Eskilstuna kommun går vår vinst tillbaka till kommunen och används i det kommunala välfärdsuppdraget. Det är pengar som till exempel kan användas till nya fotbollsmål, upplysta promenadstråk, cykelbanor och satsningar på att få unga i arbete.

elbolagfritid-liten.jpg

Elbolagets vinst går till kommunen

På så vis går vår vinst inte tillbaka till vilka aktieägare som helst. Den går till oss alla som bor och lever i Eskilstuna kommun. Vi kan inte bestämma vad vårt bidrag ska användas till - det är upp till Eskilstuna kommun att avgöra vilka satsningar som behövs.

För varje insats som görs, oavsett om det är att anlägga en ny lekpark, förse skolbarn med reflexvästar eller skapa ett levande bibliotek kan vi alla vara med och bidra.

– Det gynnar alla Eskilstunabor i vardagen – du vinner, miljön vinner, staden vinner, säger Fredrik Stake, chef Marknad och försäljning på EEM.

Så teckna inte vilket elavtal som helst, teckna ett vardagsvänligt elavtal.