Till sidans huvudinnehåll

Rörligt pris

Vårt flexibla elavtal med varierat elpris som låter dig följa marknadens priser.

Variation och möjlighet med rörligt elpris

Med ett rörligt elpris får du ett marknadsaktuellt elpris som baseras på elbörsen Nordpools spotpriser. Det gör att din elkostnad varierar från månad till månad. Under hela din avtalsperiod levererar vi dessutom fossilfri el till dig.

Teckna ett vardagsvänligt elavtal

All el vi säljer är fossilfri. Vi har närproducerad el och el från förnybara källor. Vi är ditt lokala elbolag och vår vinst går tillbaka till din vardag.

Hur fungerar rörligt elpris?

Elpriset fastställs varje timme på elbörsen Nordpool, så kallat spotpris. När du tecknar ett elavtal med rörligt elpris får du ett pris som baseras på månadens alla spotpriser, vilket gör att din elkostnad varierar från månad till månad. Om marknaden svänger och priserna faller så blir elen billigare, samtidigt som du riskerar att ibland få högre elpriser om priserna stiger. Priset som visas på din faktura visar elpriset för den månad som passerat. Vill du följa priset själv kan du göra det på Nordpools hemsida. Om du funderar på rörliga elprisets delar eller vad priset baseras på hittar du den informationen här i våra Frågor och svar.

Fördelen med rörligt elpris

Det finns såklart fördelar med att välja ett elavtal med rörligt elpris. När du väljer ett avtal med rörligt elpris får du alltid ett marknadsakutellt pris. Det innebär att priset kan svänga fort både upp och ner, vilket såklart kan innebära risker men även möjligheter. På en årsbasis ger ett rörligt elpris ofta en lägre totalkostnad. Dessutom är det ett bra alternativ om din elförbrukning inte är hög eftersom elprisets svängningar då inte ger så stora förändringar i ditt totala pris. Du som tecknar eller redan har avtalet rörligt elpris kan när som helst under avtalstiden byta till ett annat av våra elavtal.

Få full koll på din elanvändning med rörligt timpris

Vill du ha större möjlighet att styra din elanväning och få bättre koll på dina elkostnader? Med rörligt timpris mäts och prissätts din elanvändning timme per timme istället för månadsvis. Det ger dig större möjlighet att påverka din elkostnad genom att du då kan styra din elanvändning till timmar på dygnet när elen är billigare.

Rörligt timpris för elmätare med timvis mätning

Om du har mätare med timvis mätning och avräkning kan du få rörligt timpris utan bindningstid. Kontakta kundservice så hjälper de dig.

För vem passar rörligt elavtal bäst?

Det är en del man behöver ha i åtanke när man väljer elavtal. Det rörliga elpriset kan till exempel svänga både fort och kraftigt, vilket gör att ditt elpris kan bli billigt eller dyrt beroende på vad som händer på elbörsen. Du behöver också tänka på vilket hushåll du ska teckna ett elavtal till, då lägenhetvilla och sommarhus varierar mycket i elförbrukning. Vi brukar säga att ett avtal med rörligt elpris passar dig som bor i lägenhet och har en relativt låg energiförbrukning. Fast elprisavtal passar dig som exempelvis bor i villa eller radhus, där elförbrukningen i regel är högre.

Vi är ett schysst elbolag

Vi är certifierade med Schysst elhandel, ett certifikat som sätter tydlighet och ärlighet mot kund i fokus. Läs mer om Schysst elhandel här.

Avtalsvillkor för privatkunder

sarskilda_villkor_for_elavtal_2024_1_eem.pdf

slutlig-sarskilda-villkor-konsument-rev-2_artikelnr-30632-1.pdf

allmanna-avtalsvillkor-el-2012-k-rev-2-1.pdf
Ikoner för mejl och telefon

Vi hjälper dig att välja elavtal

Det är inte alltid lätt att välja elavtal när det finns en uppsjö av olika elhandelsföretag som slåss om din uppmärksamhet. Kontakta oss så hjälper vi dig att hitta det elavtal som passar dig bäst. 

Grönskande skog med björkar

Gör ett klimatsmart val till ditt elavtal

Genom att lägga till Bra Miljöval eller Solkraft till ditt elavtal får du el som kommer från 100 % förnybara energikällor.

Brygga vid stilla sjö i solnedgång

Elens ursprung

Hur produceras den el vi säljer och vad har vår elproduktion för påverkan på miljön?

Frågetecken

Frågor om elavtal

Vilket elavtal passar mig och vad baseras elpriserna på? Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna som rör elhandel och elavtal.