Lilla Nyby

Dagens öppettider:

07.00 - 16.00

ReTuna

Dagens öppettider

10.00-19.00

""

Välkommen till ReTuna

Det här är inte vilken återvinningscentral som helst. ReTuna är en hel kretsloppspark där du kan lämna ditt avfall på rampen, men även lämna in saker som du inte längre vill ha till Returen för återbruk. Därefter kan du ta en runda inne på ReTuna återbruksgalleria och shoppa klimatsmart.

Miljöboden - lämna farligt avfall

Innan du kör upp till rampen kan du stanna vid miljöboden och lämna allt ditt farliga avfall. Elektronik, färg, bekämpningsmedel, sprayburkar, batterier, ljuskällor, nagellack, med mera.

Returen - lämna saker som kan få nytt liv

Under samma tak som Miljöboden hittar du Returen. Här lämnar du in saker som går till ReTuna Återbruksgalleria. Det kan vara vad som helst – prylar som du inte längre vill ha men som du tycker är värda att få leva vidare. Personal från AMA hjälper dig vid Returen och tar emot de saker som du lämnar in. Sakerna fördelas därefter mellan de olika återbrukande butikerna inne i gallerian som reparerar, fixar till och säljer sakerna vidare till ett nytt liv. Tillsammans gör vi en stor insats för miljön!

Lämna ditt avfall på rampen

Här lämnar du ditt grovavfall, rivningsavfall, metallskrot, wellpapp och mycket mer. Ta hjälp av personalen på rampen om du har funderingar kring sortering, de hjälper dig gärna.

ReTuna Återbruksgalleria

Efter att du lämnat ditt avfall på rampen och kanske några saker till Returen, kan du ta en shoppingrunda inne på ReTuna Återbruksgalleria. Fjorton olika verksamheter ryms inne i gallerian och här hittar du klimatsmart shopping med produkter inom alla kategorier, utställningar och inspiration, samt ett eko-café där du kan äta lunch eller ta en fika.

Pantamera Express

Har du mycket pant? På ReTuna Återvinningscentral hittar du Pantameras storpantarautomat. Med Pantamera Express tömmer du enkelt hela säckar med burkar och PET-flaskor i ett fack. Den kan ta emot upp emot 100 förpackningar på bara ett par minuter.

Asbest lämnas till Lilla Nyby

För tillfället har vi inte möjlighet att ta emot asbest på ReTuna, för att lämna asbest hänvisar vi istället till Lilla Nyby.

Ska du slänga tryckimpregnerat trä?

På ReTuna kan vi endast ta emot mindre mängder. Om du har större mängder tryckimpregnerat trä är du välkommen till Lilla Nyby Återvinningscentral. 

Hitta till ReTuna