Till sidans huvudinnehåll
En sköld med samtliga loggor för de föreningar som är ambassadörer för Eskilstuna-el

Lokalt och smart med Eskilstuna-el

Med Eskilstuna-el får du en prismix med både rörligt och fast elpris, och med ett unikt tillval kan du få lokalproducerad, förnybar el. När du tecknar Eskilstuna-el får du även möjlighet att bestämma vilken lokal förening som Eskilstuna Energi och Miljö ska sponsra.

Hur tecknar jag Eskilstuna-el?

Du tecknar Eskilstuna-el genom att fylla i och skicka in formuläret som du hittar längre ner på den här sidan.

Leveransstart tre månader efter tecknat avtal

Med Eskilstuna-el prissäkrar vi delar av ditt elbehov i förväg. Därför kan leveransen starta tidigast 3 månader efter att du tecknat elavtalet.

Lokalproducerad förnybar el

En sak som gör Eskilstuna-el unikt bland våra elavtal är tillvalet Lokalproducerad förnybar el. När du väljer detta tillval får du lokalproducerad el från Eskilstuna och Strängnäs, bland annat från vårt kraftvärmeverk i Eskilstuna. I kraftvärmeverket produceras fjärrvärme och el genom förbränning av biomassa, vilket räknas som en förnybar energikälla.

Detta tillval kan endast väljas av dig som har Eskilstuna-el.

70 % möjlighet och 70 % trygghet

Eskilstuna-el består av en unik prismix av både fast och rörligt elpris. Under vintersäsongen (1 oktober till 31 mars) betalar du 70 % av elförbrukningen till fast pris och 30 % till rörligt pris. Under sommarsäsongen (1 april till 30 september) är det tvärtom – då betalar du 70 % till rörligt pris och 30 % till fast pris. Det gör att du kan känna dig trygg om elpriset går upp och smart när elpriset går ner. Den fasta delen ändras var sjätte månad i enlighet med terminsmarknadens utveckling. Det betyder att ditt elpris kommer att variera över tid; den fasta delen ändras var sjätte månad (inför varje säsong) och det rörliga priset kommer att variera från månad till månad.

Eskilstuna-el gynnar föreningslivet

Det lokala föreningslivet ligger oss varmt om hjärtat. Du som tecknar Eskilstuna-el får möjlighet att bestämma vilken förening som Eskilstuna Energi och Miljö ska stödja. Se hela listan med föreningar här. Vill du ha Eskilstuna-el utan att göra ett föreningsval fördelar vi bidraget jämnt mellan alla våra föreningar. 

 

Avtalsvillkor för privatkunder

sarskilda_villkor_for_elavtal_2024_1_eem.pdf

slutlig-sarskilda-villkor-konsument-rev-2_artikelnr-30632-1.pdf

allmanna-avtalsvillkor-el-2012-k-rev-2-1.pdf
Bild på medlemmar från Eskilstuna Nyfors 09/09-lag. Från vänster Rungthiwa, Wilma, Win (mv), Mathias, Ian, Sebastian, Julius, Måns, Sebbe T, Jimi och Nick.

Eskilstuna Nyfors IK - en innebandyförening med plats för alla

Du som väljer elavtalet Eskilstuna-el är med och stöttar det lokala föreningslivet. En av föreningarna som ingår i samarbetet är Eskilstuna Nyfors IK.

Skillnaden mellan Eskilstuna-el och Mixpris kan sammanfattas i tre delar:

 

1. Den fasta delen

 • Med Mixpris vet du i förväg vad priset på den fasta delen kommer att vara. Detta pris gäller under hela avtalsperioden.
 • Med Eskilstuna-el/Strängnäs-el förändras priset på den fasta delen varje säsong (sommar: april – september, vinter: oktober – mars).

 

2. Slutdatumet

 • Mixpris har en fastställd avtalslängd med ett slutdatum.
 • Eskilstuna-el gäller tills vidare, alltså tills du själv väljer att byta elavtal.

 

3. Avtalsbeskrivningen

 • Med Mixpris får du 50 % fast pris och 50 % rörligt pris.
 • Med Eskilstuna-el får du:
  • En unik mix av fast och rörligt pris där mängden fast respektive rörligt ändras under sommar- och vintersäsongen.
  • En lokal förankring genom att du kan gynna föreningslivet.
  • En möjlighet att ta del av lokalproducerad förnybar el.

Om du väljer bort förnybar el och dess ursprungsgarantier får du fossilfri el. Nedan reder vi ut begreppen:  

Förnybar el betyder att elen produceras i energikällor som hela tiden förnyas och inte tar slut - till exempel vattenkraft, vindkraft och solkraft. Förnybar elproduktion är fossilfri, medan fossilfri elproduktion inte alltid är förnybar. Ett exempel på fossilfri elproduktion är kärnkraft vars källa, uran, inte är outsinlig.

Fossilfri el är el som produceras av fossilfria energikällor, det vill säga energikällor som inte släpper ut någon koldioxid i atmosfären. Till fossilfria energikällor hör till exempel kärnkraft, vattenkraft, solkraft och vindkraft.

Ikoner för mejl och telefon

Vi hjälper dig att välja elavtal

Det är inte alltid lätt att välja elavtal när det finns en uppsjö av olika elhandelsföretag som slåss om din uppmärksamhet. Kontakta oss så hjälper vi dig att hitta det elavtal som passar dig bäst. 

Brygga vid stilla sjö i solnedgång

Elens ursprung

Hur produceras den el vi säljer och vad har vår elproduktion för påverkan på miljön?

Barn iklädda fotbollströjor står på en gräsmatta och håller i en pokal

Bli ambassadör för Eskilstuna-el

Vill din förening också vara ambassadör för vårt populära elavtal Eskilstuna-el och ta del av vår sponsring? Skicka in en intresseanmälan här.