Till sidans huvudinnehåll
Villa med belysning i skymning - anvisningsavtal el

Har du ett anvisningsavtal eller tillsvidareavtal för din el?

Det är lugnt, då hjälper vi dig. Här hittar du information om just anvisningsavtal och tillsvidareavtal.

Teckna ett vardagsvänligt elavtal

All el vi säljer är fossilfri. Vi har närproducerad el och el från förnybara källor. Vi är ditt lokala elbolag och vår vinst går tillbaka till din vardag.

Vad är ett anvisat avtal? 

Om du inte hört av dig till oss och tecknat ett elavtal och därmed inte har kunnat godkänna några avtalsvillkor har du ett tillfälligt avtal som vi kallar för Anvisat elavtal eller anvisningsavtal. Det är ett tillfälligt avtal som gäller tillsvidare utan någon uppsägningstid. Det är oftast dyrare än våra övriga elavtal, vilket innebär att du betalar mer för din el än vad du egentligen behöver. Därför är det alltid bra att teckna ett elavtal.

Varför får man ett anvisat avtal som elavtal?

Om du inte tecknar ett elavtal när du flyttar till en ny bostad är bolaget som har hand om elnätet där du bor skyldiga att anvisa dig till ett elhandelsbolag, och då får du ett anvisat avtal. Om du inte aktivt tecknar ett elavtal löper anvisningsavtalet på tillsvidare utan uppsägningstid.

Vad är tillsvidareavtal?

Tillsvidareavtal är ett elavtal som du får om du har haft ett elavtal hos oss men har glömt att förlänga det. Tillsvidareavtal är inte tidsbundet och löper på tills du tecknar ett nytt avtal. Det har oftast ett högre pris än våra övriga elavtal, vilket innebär att du betalar mer för din el än du egentligen behöver. Därför rekommenderar vi alltid att aktivt teckna ett avtal.

Hur vet jag om jag har ett anvisningsavtal eller tillsvidareavtal?

För att veta vilket elavtal du har idag kan du antingen kolla din senaste faktura eller logga in på Mina sidor

Varför ska man inte ha ett anvisningsavtal eller tillsvidareavtal för el?

Anvisningsavtal och tillsvidareavtal är bara tillfälliga avtal som du får i väntan på att du aktivt ska teckna ett nytt elavtal. Eftersom de oftast är dyrare än andra elavtal, betalar du mer för din el än vad du egentligen behöver. Oavsett om du använder lite eller mycket el rekommenderar vi dig att teckna ett elavtal. Anvisningsavtal och tillsvidareavtal är inte tidsbundet, vilket gör att du när som helst kan bryta det och teckna ett elavtal. Du kan hitta information om elpriser på Sveriges enda oberoende prisjämförelsesajt - Elpriskollen.

Vilket elavtal ska du välja?

Vi har flera olika elavtal som du kan välja mellan. Elavtal med fast prisrörligt pris eller vårt unika elavtal Eskilstuna-el. Oavsett vilket elavtal du väljer får du alltid fossilfri el.

Ett elavtal med fast elpris är till för dig som vill ha ett tryggt elavtal över långt tid där du har samma elpris under hela din avtalsperiod - oavsett vad som händer på elmarknaden. Fastprisavtal passar till exempel dig som bor i villa eller radhus och som har en högre elförbrukning.

Ett elavtal med rörligt elpris passar dig som vill ha ett lågt elpris men som vågar ta risken att priset kan svänga. Ett rörligt elpris styrs dagligen av elbörsen och kan både stiga och falla fort. Men precis som med rörliga räntor på bank brukar ett elavtal med rörligt elpris löna sig över tid. Ett rörligt elavtal passar till exempel dig som har en lägre elförbrukning och som bor i lägenhet. 

Eskilstuna-el passar dig som vill stötta det lokala föreningslivet och som vill ha en mix mellan ett rörligt och fast elpris. Genom avtalet bestämmer du också vilken lokal förening vi ska stötta.

Vi är ett schysst elbolag

Vi är certifierade med Schysst elhandel, ett certifikat som sätter tydlighet och ärlighet mot kund i fokus. Läs mer om Schysst elhandel här.

Avtalsvillkor för privatkunder

sarskilda_villkor_for_elavtal_2024_1_eem.pdf

slutlig-sarskilda-villkor-konsument-rev-2_artikelnr-30632-1.pdf

allmanna-avtalsvillkor-el-2012-k-rev-2-1.pdf
Ikoner för mejl och telefon

Vi hjälper dig att välja elavtal

Det är inte alltid lätt att välja elavtal när det finns en uppsjö av olika elhandelsföretag som slåss om din uppmärksamhet. Kontakta oss så hjälper vi dig att hitta det elavtal som passar dig bäst. 

Karusell med slänggungor

Rörligt pris — variation och möjlighet

Med ett rörligt pris får du alltid marknadsaktuellt elpris som varierar månad till månad.

Roddbåt i lugnt vatten

Fast pris — Trygghet på sikt

Med ett fast pris får du samma trygga pris för elen dygnet runt, året om, under avtalsperioden.

Brygga vid stilla sjö i solnedgång

Elens ursprung

Hur produceras den el vi säljer och vad har vår elproduktion för påverkan på miljön?

Grönskande skog med björkar

Gör ett klimatsmart val till ditt elavtal

Miljömärk din el genom att lägga till Bra Miljöval eller välja till lokalproducerad solkraft!