Till sidans huvudinnehåll

Strömtjuvar i hemmet - Vad drar mest el i hemmet?

Direktverkande el, golvvärme, handdukstorkar och hemelektronik i stand by-läge är exempel på strömtjuvar i ditt hem. Här kan du läsa mer om vad som drar mest el för dig som bor i lägenhet och villa!

Vilka hushållsapparater drar mest el?

Det finns grejer i hemmet som kan dra rejält mycket el och som kan påverka elräkningen. Här listar vi de värsta bovarna:

  • Elelement
  • Eldriven golvvärme
  • Eldriven handdukstork
  • Hemelektronik i stand by-läge
  • Tvätt- och diskmaskin

Vad drar mest el i en lägenhet?

Den största delen av en lägenhets elförbrukning sker faktiskt i köket! Matlagning, kyl- och frys och diskmaskinen är de grejer som drar mest el för dig som bor i lägenhet. En genomsnittlig förbrukning för lägenheters hushålls el är ungefär 2500 kWh på ett år. Här kan du läsa vidare om elförbrukning i lägenhet.

Vad drar mest el i ett hus?

Snittförbrukningen för elanvändningen i en villa är runt 20000 - 25000 kWh per år. Det som drar mest el är uppvärmningen - om du har direktverkande el som uppvärmningsform. Om du har andra uppvärmningsformer är det dina hushållsprylar, som tvätt- och diskmaskin, och hemelektronik i stand by som drar den mesta elen. Läs mer om elförbrukning i villa här.

Text: Välkommen, vi har vardagsvänliga fossilfria elavtal

Elavtal

Här kan du teckna ditt nya elavtal. Välj bland våra elavtal Fast pris, Rörligt pris eller vårt populära elavtal Eskilstuna-el med lokalproducerad förnybar el.

Grönskande skog med björkar

Gör ett klimatsmart val till ditt elavtal

Genom att lägga till Bra Miljöval eller Solkraft till ditt elavtal får du el som kommer från 100 % förnybara energikällor.