Till sidans huvudinnehåll

Strömtjuvar i hemmet - Vad drar mest el i hemmet?

Direktverkande el, golvvärme, handdukstorkar och hemelektronik i stand by-läge är exempel på strömtjuvar i ditt hem. Här kan du läsa mer om vad som drar mest el för dig som bor i lägenhet och villa!

Vilka hushållsapparater drar mest el?

Det finns grejer i hemmet som kan dra rejält mycket el och som kan påverka elräkningen. Här listar vi de värsta bovarna:

  • Elelement
  • Eldriven golvvärme
  • Eldriven handdukstork
  • Hemelektronik i stand by-läge
  • Tvätt- och diskmaskin

Vad drar mest el i en lägenhet?

Den största delen av en lägenhets elförbrukning sker faktiskt i köket! Matlagning, kyl- och frys och diskmaskinen är de grejer som drar mest el för dig som bor i lägenhet. En genomsnittlig förbrukning för lägenheters hushålls el är ungefär 2500 kWh på ett år. Här kan du läsa vidare om elförbrukning i lägenhet.

Vad drar mest el i ett hus?

Snittförbrukningen för elanvändningen i en villa är runt 20000 - 25000 kWh per år. Det som drar mest el är uppvärmningen - om du har direktverkande el som uppvärmningsform. Om du har andra uppvärmningsformer är det dina hushållsprylar, som tvätt- och diskmaskin, och hemelektronik i stand by som drar den mesta elen. Läs mer om elförbrukning i villa här.

Text: Välkommen, vi har vardagsvänliga fossilfria elavtal

Elavtal

Här kan du teckna ditt nya elavtal. Välj bland våra elavtal Fast pris, Rörligt pris eller vårt populära elavtal Eskilstuna-el med lokalproducerad förnybar el.

Grönskande skog med björkar

Gör ett klimatsmart val till ditt elavtal

Miljömärk din el genom att lägga till Bra Miljöval eller välja till lokalproducerad solkraft!