Garo laddbox på vägg i villa

Installera laddbox hemma

Har du funderat på att installera en laddbox hemma till din elbil? Rätt tänkt. Med en laddbox laddar du enklare, säkrare och upp till fyra gånger snabbare än om du laddar i ett vanligt vägguttag. Här kan du se hur installationen går till, från beställning till dess att laddboxen är installerad hemma hos dig.

Installation av laddbox - steg för steg

För att kunna ladda elbilen hemma behöver du installera en laddbox. Här har vi listat hur du installerar en laddbox i hemmet med 4 enkla steg.

 1. Välj laddbox
  Köp en laddbox som passar dig och dina behov.
 2. Boka installationstid
  Under installationen behöver du vara hemma. Våra installatörer kontaktar dig för att boka tid för installationen.
 3. Installation av laddbox
  Vår installatör kommer och utför en standardinstallation av din nya laddbox på din fastighet. Standardinstallation ingår alltid i priset för din laddbox.
 4. Ladda smart och säkert
  Nu är din laddbox på plats och du kan börja ladda din elbil hemma på ett smart och trygg sätt. Vi skickar fakturan när allt är monterat och klart. På fakturan finns även avdraget för grön teknik.

Vad kostar det att installera laddbox?

Vi erbjuder laddboxar från 24 990 kronor inklusive standardinstallation. Vid nyttjande av skattereduktion för grön teknik: 12 995 kr efter avdrag. I priset ingår standardinstallation. 

Varför bör jag installera laddbox hemma?

Att ladda din elbil eller laddhybrid hemma i villan är enkelt, säkert och kostnadseffektivt och du kan alltid börja dagen med fulladdade batterier. Vi erbjuder laddboxar från vår samarbetspartner Mer Sweden för smidig och trygg hemmaladdning som passar alla laddbara bilar på marknaden.

Det här ingår i standardinstallation

 • Rådgivning och rekommendation under installationen.
 • Undersökning av din befintliga elinstallation.
 • Installation utförd av behörig elinstallatör.
 • Säkerställande att laddningen sker så säkert som möjligt.
 • Test av laddbox.
 • Tillgång till support via Mer´s kundservice.

Förutsättningar för installation

För att kunna genomgöra en standardinstallation behöver nedanstående punkter vara uppfyllda:

 • Du äger bostaden/byggnaden där laddboxen kommer att installeras. Alternativt har du ett godkännande från fastighetsägaren.
 • Fastigheten där laddboxen ska installeras är korrekt ansluten till elnätet med tre faser tillgängligt och minst 16A i huvudsäkring.
Laddbox på husvägg

Köp laddbox för trygg hemmaladdning

Ladda din bil hemma på ett enkelt, säkert och effektivt sätt med en laddbox. Vi erbjuder laddboxar från marknadsledande tillverkare av laddutrustning via vår partner Mer.