Till sidans huvudinnehåll
Bild på medlemmar från Eskilstuna Nyfors  09/09-lag. Från vänster Rungthiwa, Wilma, Win (mv), Mathias, Ian, Sebastian, Julius, Måns, Sebbe T, Jimi och Nick.

Eskilstuna Nyfors IK - en innebandyförening med plats för alla

Du som väljer elavtalet Eskilstuna-el är med och stöttar det lokala föreningslivet. En av föreningarna som ingår i samarbetet är Eskilstuna Nyfors IK.

Innebandyförening i Eskilstuna med härlig gemenskap

I föreningen Eskilstuna Nyfors IK finns det plats för alla. Här bedrivs ungdomsverksamhet, seriespel och även spel för veteraner. Det är kort och gott en förening som är till för alla som är intresserad av att spela innebandy i en härlig gemenskap.

Föreningen startades 1988 av ett gäng som helt enkelt ville spela innebandy. För att kunna spela innebandy i ett seriesammanhang var man tvungen att tillhöra en förening – och då såg Eskilstuna Nyfors IK dagens ljus.

– De första åren var det bara fokus på innebandy på seniornivå. Men nu vänder vi oss till alla pojkar och flickor i Eskilstuna med omnejd som vill spela innebandy och ha skoj, säger Sami Vikla som är tränare för Pojkar/Flickor 08/09.

1990 lades ungdomsgården i Nyfors ned och många ungdomar började då att söka efter något annat att fylla deras fritid med. Eskilstuna Nyfors IK fångade då upp många av dessa ungdomar och föreningens ungdomsverksamhet startades upp.

– Till en början hade vi aktiviteter runt fiske och fotboll på somrarna och lirade innebandy på vintrarna. Men nu ligger fisket och fotbollen vilande och vi satsar fullt ut på innebandyverksamheten, förklarar Sami.

Samarbetet med Eskilstuna-el

Eskilstuna Nyfors IK har valt att ingå i samarbetet med Eskilstuna-el.

Ni är en av våra nya ambassadörsföreningar inom Eskilstuna-el. Vad var det som lockade er till att bli det?

– Personligen har jag känt till Eskilstuna-el väldigt länge och jag tycker att det är en bra grej med lokala samarbeten och att man ska gynna kommunen man bor i och vad som händer här på de sätt man kan. Sedan ska man inte sticka under stol med att det är tufft för många ideella föreningar, inte minst nu i pandemitider, så det är en väldigt bra möjlighet att få in pengar till föreningen samtidigt som man stöttar det lokala.

Vem kan bli medlem i er förening?

– Alla! Vare sig om du själv vill spela innebandy eller stötta föreningen som kanske ditt barnbarn är med och spelar för – alla är välkomna!

Hur har pandemin påverkat er verksamhet?

– Den har påverkat oss på olika sätt. En del har inte fått spela matcher, en del har inte ens kunnat träna eller så har vi fått träna utomhus och i mindre grupper. Pandemin har satt många käppar i hjulen för oss, men vi har kämpat. Nu är vi glada att kunna vara i gång på riktigt igen, avslutar Sami.

- Vi vänder oss till alla pojkar och flickor i Eskilstuna med omnejd som vill spela innebandy och ha skoj, säger Sami Vikla.

Fakta: Eskilstuna Nyfors IK

- Grundades1988 

- Ca 80 medlemmar

Bild på hund som hoppar över hinder.

Hundträning och valpkurser med Eskilstuna Brukshundklubb

Du som väljer elavtalet Eskilstuna-el är med och stöttar det lokala föreningslivet. En av föreningarna som ingår i samarbetet är Eskilstuna Brukshundklubb.

En sköld med samtliga loggor för de föreningar som är ambassadörer för Eskilstuna-el

Alla vinner med Eskilstuna-el

Vårt schyssta och lokala elavtal som gynnar både dig, miljön och föreningslivet i Eskilstuna.