""

Om vårt elnät

Elnätet har en viktig roll i samhället, utan fungerande elnät skulle allting stanna av. Ändå tänker vi inte på el förrän vi blir utan, inte sant? Men det ligger mycket arbete bakom elnätet för att ingenting ska hända.

Bli inte förvånad om du ser en av våra lokala servicebilar stå parkerad utanför STIGA Sports Arena en lördagkväll mitt under en viktig handbollsmatch eller utanför ICA Maxi i Skiftinge en tisdagmorgon klockan 06.30. Våra professionella medarbetare på Elnät är nämligen i ständig beredskap och det betyder att vi snabbt kan finns på plats för att åtgärda om fel skulle uppstå. Leveranssäkerhet av el i Sverige som helhet ligger på nivån 60 minuters avbrott per kund och år. Inom vårt distributionsområde är den genomsnittliga nivån ca 30 minuter per kund och år, vilket innebär att tillgängligheten är 99,99%. Samtidigt kan vi stoltsera med att våra elnätsavgifter är bland de lägsta i Sverige.

Men ett väl fungerande elnät kostar också mycket i investeringar och vi fortsätter att framtidssatsa lokalt även framöver.

 

""

Nätområdet vi ansvarar för sträcker sig i huvudsak över de tätbebyggda områdena i Eskilstuna, Torshälla, Hällbybrunn, Skogstorp, Näshulta, Borsökna samt den omkringliggande glesbygden.

Upplysta hus vid eskilstunaån.

Vi satsar på framtiden

Är du nyfiken på våra kommande projekt?

Eskilstuna stadshus.

Här händer det absolut ingenting

Allt är som det ska vara med andra ord. Faktum är att du har el 99,99 procent av året.