Om vårt elnät

Elnätet har en viktig roll i samhället, utan fungerande elnät skulle allting stanna av. Vi arbetar ständigt för att stärka, förvalta och utveckla elnätet i vår kommun vilket är en förutsättning för att din vardag ska fungera.

Vi och samhället befinner oss i en expansiv fas som ständigt sätter oss och elnäten på prov. Vårt uppdrag är utöver att säkerställa din elleverans även att rusta elnäten inför framtiden. Det arbetet pågår för fullt och flera stora satsningar redan i gång. Vår ambition är att hålla den höga leveranssäkerheten på nästan 100%. För att det ska vara rimligt om några år behöver vi och hela samhället tänka till och använda elen smartare – så att du kan fortsätta dricka ditt morgonkaffe, titta på film, tvätta kläder och ha en fungerande vardag. El är inte bara viktigt, det är en förutsättning - annars stannar samhället. 

Karta Eskilstuna

Nätområdet vi ansvarar för sträcker sig i huvudsak över de tätbebyggda områdena i Eskilstuna, Torshälla, Hällbybrunn, Skogstorp, Näshulta, Borsökna samt den omkringliggande glesbygden.