Varningsskylt för vattenläcka

Vattenläckor

En vattenläcka kan uppstå både på huvudledningen och inom den egna fastigheten helt utan förvarning. Därför kan det vara bra att veta vad du kan göra om läckan sker hemma hos dig eller vad som händer när en läcka sker på det allmänna nätet.

Vattenläcka på det allmänna nätet

När det sker en läcka på det allmänna VA-ledningsnätet uppmärksammas den antingen av allmänheten eller vår egen personal. Det är då viktigt att läckan anmäls direkt till vår kundservice på telefonnummer 016-10 60 60. Efter kontorstid kopplas samtalet automatiskt vidare till ledningscentralen/Securitas. När vi mottagit larmet, oavsett om vi eller allmänheten har larmat, så sätts berörd personal in så snabbt som möjligt i arbetet.

Vi lägger också upp driftinformation på hemsidan där uppdatering sker kontinuerligt med status för avbrottet. Är du osäker på om en vattenläcka har larmats in till oss så kan du alltid gå in på driftinformation på hemsidan för att se om det är några avbrott. Om du är osäker eller inte har möjlighet att besöka vår hemsida är det alltid bättre att anmäla läckan till vår kundservice.

Vattenläcka hemma hos dig

Du bör ha som rutin att med jämna mellanrum kontrollera mätarställningen på din vattenmätare. Jämför den med vad det står på din VA-faktura. På så sätt kan du upptäcka eventuella läckor, otäta kranar och rinnande toalettstolar i tid.

Om du får en synlig vattenläcka kontakar du en rörläggare eller VVS-montör som kan hjälpa dig att åtgärda problemet. Du behöver alltid kontakta vår kundservice när något hänt eller behöver åtgärdas med vattenmätaren eller om vattnet måste stängas av ute i gatan.

Frågor och svar om vattenläckor

Översvämning i möblerat rum

Översvämning i källaren

Har du drabbats av översvämning? Här kan du få hjälp hur du ska gå till väga.

Droppande kran

Så undviker du vattenläckage

Vill du undvika vattenläckage? Här kan du läsa mer om hur du går till väga.

Ikon för avbrottsinformation

Aktuell driftinformation

Håll dig uppdaterad om planerade och pågående driftstörningar för Fjärrvärme, Elnät samt Vatten och Avlopp.

Ikon för kundservice

Kontakta kundservice

Vill du anmäla en vattenläcka? Har du frågor om en förbrukning och misstänker en läcka hemma hos dig?