Kvinna njuter av solen.

Släpp in solen i ditt elavtal

Nu kan du välja närproducerad solel i ditt befintliga elavtal. Genom ett lokalt samarbete med Klararenewable får du ta del av elen som produceras i den 20 000 kvadratmeter stora solcellsparken i Kjula.

Välj till solel i ditt elavtal

Med start i april 2018 kan du som elhandelskund hos Eskilstuna Energi och Miljö välja till 1000 kWh/år förnybar och lokalproducerad solel, för endast 19 kronor per månad.

- Utvecklingen som sker just nu inom förnybar energi är inspirerande. I vårt populära elavtal Eskilstuna-el får kunden lokalproducerad, förnybar el från kraftvärmeverket i Eskilstuna. Nu kan våra kunder alltså få lokalproducerad el även från solkraft, säger Kari Potkonen, försäljningschef på Eskilstuna Energi och Miljö.

Eskilstunas första solcellspark

Precis intill E20, mittemot Eskilstuna Logistikpark i Kjula, ligger Eskilstunas allra första solcellspark. Det är det lokala företaget Klararenewable, ett dotterbolag till Klara Fastigheter AB, som byggt parken och nu förvaltar den. Solcellsparken är 20 000 kvadratmeter stor, vilket gör den till Sveriges största privata solcellspark, med en produktion på cirka 1 GWh per år.

Låg miljöpåverkan

Tobias Spångberg, vd på Klararenewable, tror på solkraft som ett betydelsefullt komplement till befintlig vattenkraft. Genom att ha kontroll över hela produktionskedjan kan de garantera att elen har en låg miljöpåverkan. Solcellsparken är byggd för att anpassa sig till naturen och är avvecklingsbar på två veckor. Tanken är att djur ska kunna beta här och att man ska kunna ströva runt i parken och plocka lingon och svamp.

Solcellsparken i Kjula är anpassad efter naturen

Intresseanmälan solkraft

Vi hanterar dina personuppgifter enligt GDPR 

Illustration grön stad.

Har du inget elavtal hos oss ännu?

Våra elavtal gynnar både dig, staden, miljön och även föreningslivet. Välj mellan trygghet, flexibilitet eller en blandning av båda. Vi har elavtalet som passar dig!