Till sidans huvudinnehåll

Dags för en ny fjärrvärmecentral?

Har din fjärrvärmecentral varit i trogen tjänst i över 20 år? Då kan det vara läge att ta in en efterträdare – och låta din gamla trotjänare gå i pension. Vi hjälper dig hela vägen.

Fjärrvärmecentraler har oerhört lång livslängd, men även trotjänare blir med tiden trötta och slitna. När din central närmar sig 20-årsåldern eller börjar visa tydliga tecken på att den fungerar dåligt kan det därför vara en god idé att investera i en ny – innan den gamla går sönder. En modern fjärrvärmecentral är säker, stabil och smidig. Vissa modeller kan till och med styras via din telefon eller dator.

Anlitar du oss för att byta fjärrvärmecentral så väljer du en trygg och säker väg. Själva bytet utförs i vanliga fall på en arbetsdag och vi tar hand om allt från nedmontering av din gamla central till inkoppling av din nya. Är du berättigad till ROT-avdrag så hjälper vi dig även med allt pappersarbete kring detta.

I bytet ingår:

  • Nedmontering och bortforsling* av din gamla central.
  • Installation och inkoppling av din nya central.
  • Ett behändigt, öppningsbart skåp att sätta över centralen.
  • Personlig genomgång av centralen och dess inställningar.
  • Fem års garanti.

*I de fall det är möjligt, vid inbyggd eller svårt att forsla ut gäller inte detta.

Pris fjärrvärmecentral byte* (börjar gälla 1/8)

Prispaket I priset ingår Pris
Paket 1. Standard (med eller utan beredare)* Installation av Cetetherm Mini ECO. Val av reglercentral kan göras för eventuell uppkoppling. 53 600 kr**
Paket 2. Standard (med eller utan beredare)* Installation av Metro Therm Superb D ECL 310 (uppkopplingsbar). Val av reglercentral kan göras för eventuell uppkoppling. 59 900 kr**

* Eftersom nätets kapacitet varierar i Eskilstuna kan vissa villor behöva en fjärrvärmecentral med varmvattenberedare. Kontakta oss om du är osäker på vad som gäller där du bor. 

** ROT-avdrag på 30 procent av arbetskostnaden (6 144 kr) kan göras.

Ladda ned

produktblad-superb-d-ecl310.pdf

produktblad-minieco.pdf

produktblad_fjarrvarmebyte-1.pdf
Gräs i solsken

Våra fjärrvärmecentraler

Vi erbjuder två olika lätthanterliga fjärrvärmecentraler med olika typer av reglercentral, en enkel och en uppkopplingsbar som du kan styra med din telefon eller dator.

Familj i vardagsrum

Teckna trygghetsavtal

Även om en fjärrvärmecentral är driftsäker och lättskött behöver den tittas till ibland. Teckna trygghetsavtal – så gör våra proffs det åt dig.

Svetsning av kopparrör

När du anlitar egen rörmokare

När du anlitar rörmokare för att installera, byta ut eller bygga om en fjärrvärmecentral måste du skicka in en anmälan till oss.

Lämna intresseanmälan

Anslut din villa

Funderar du på att värma ditt hem med fjärrvärme? Fyll i och skicka in en intresseanmälan, så pratar vi mer om just dina möjligheter.

Kontakta kundservice

Har du frågor om fjärrvärme? Eller vill du ansluta dig? Vi svarar på dina frågor.