Till sidans huvudinnehåll
Fjärrvärmecentral

Så fungerar din fjärrvärmecentral

Oavsett hur fjärrvärmecentralen ser ut i just din villa fungerar alla på samma sätt. Via den lättnavigerade reglercentralen ställer du in önskad värme- och varmvattentemperatur — sedan sköter fjärrvärmecentralen resten.

Fjärrvärmen kommer till din villa i form av vatten som värmts upp i vårt kraftvärmeverk. Hemma hos dig ansluts nätet med två rör till en fjärrvärmecentral. Det är dock inte, som man kanske skulle kunna tro, det varma fjärrvärmevattnet som rinner i dina element eller kommer ur din kran. I fjärrvärmecentralen finns två inbyggda värmeväxlare, en för kranvattnet och en för vattnet i element eller golvvärme. Värmeväxlarna omvandlar energin i det heta fjärrvärmevattnet till att värma upp husets eget värmesystem och tappvarmvatten. I fjärrvärmecentralen finns en reglercentral, där du själv ställer in din önskade värme- och varmvattentemperatur. 

Skötselråd, ikon

Skötselråd

Vissa delar i din fjärrvärmecentral bör du kontrollera regelbundet.

Felsökning, ikon

Felsökning

Upptäck eller uteslut fel på din fjärrvärmecentral med vårt felsökningsschema.

Manualer, ikon

Manualer

Här hittar du manualer till våra vanligaste fjärrvärmecentraler för villor.

Familj i vardagsrum

Teckna trygghetsavtal

Även om en fjärrvärmecentral är driftsäker och lättskött behöver den tittas till ibland. Teckna trygghetsavtal – så gör våra proffs det åt dig.

Servicebesök

Servicebesök

Är du osäker på om din fjärrvärmecentral är rätt inställd och fungerar som den ska? Boka ett servicebesök så gör våra tekniker en grundlig undersökning.

Kontakta kundservice

Har du frågor om fjärrvärme? Eller vill du ansluta dig? Vi svarar på dina frågor.

Aktuell driftinformation

Aktuell driftinformation

Håll dig uppdaterad om planerade och pågående driftstörningar.