Till sidans huvudinnehåll
Villor i vinterlandskap

Vilka villor kan anslutas?

De flesta villor som ligger utmed eller i direkt anslutning till det befintliga fjärrvärmenätet kan anslutas. Även villor i områden där fjärrvärme inte finns idag kan vara aktuella för fjärrvärme, men då krävs det oftast att flera grannar ansluter sina hus samtidigt. Kontakta oss gärna för att prata mer om just dina förutsättningar.

När fjärrvärme finns i ditt område

I gatan utanför ditt hus

Om det finns fjärrvärme i gatan utanför ditt hus är det i regel bara att sätta igång. Vi gräver då ner fjärrvärmerör från din bostad fram till de befintliga rören och kopplar ihop dessa två.

Några hus bort

Om fjärrvärme finns i området men några hus bort kan du i regel också ansluta din bostad. Om större grävjobb krävs för att nå fram med rören till din tomtgräns är det bästa sättet att gå ihop med grannarna och ansluta era hus samtidigt.

När fjärrvärme inte finns i ditt område

Bostadsområde i eller nära centrum

Bor du en bit från det befintliga fjärrvärmenätet, men i ett större bostadsområde kan din bostad också vara aktuell för fjärrvärme om flera av grannarna ansluter sina hus samtidigt. Om det finns ett stort intresse i ett område gör vi en kostnadsberäkning och anses projektet genomförbart lämnar vi ett prisförslag till alla boende.

Enskilt hus långt utanför centrum

Bor du mycket långt från fjärrvärmenätet och/eller långt från närmaste granne är fjärrvärme oftast inte att rekommendera.

Grävning för fjärrvärme

Så går anslutningen till

När du beställer fjärrvärme till din villa kan du känna dig helt trygg. Vi ordnar allt arbete från ledningsanslutning och grävning på tomten till komplett installation i ditt hus — i nära samråd med dig som husägare givetvis.

Lämna intresseanmälan

Anslut din villa

Funderar du på att värma ditt hem med fjärrvärme? Fyll i och skicka in en intresseanmälan, så pratar vi mer om just dina möjligheter.

Kontakta kundservice

Har du frågor om fjärrvärme? Eller vill du ansluta dig? Vi svarar på dina frågor.

Ikon för priser

Priser för Fjärrvärme

Här ser du aktuella priser för våra fjärrvärmetjänster. Du kan också beräkna din anslutningsavgift om du inte redan har anslutit dig.