Beställ fiber till villa

Fiber ger dig en uppkopplad vardag där kapaciteten räcker för att hela familjen samtidigt kan surfa, streama och arbeta med rätt kapacitet. Läs mer om möjligheterna med fiber till villa!

Om det finns fiber i området där du bor är standardpriset 24 900 kronor. Då ingår allt utom grävning på egen tomt, det kan du beställa av oss om du inte vill gräva själv. Bor du i ett område utanför fibernätet återkommer vi med en offert.

Möjligheter med villafiber

Vi äger och bygger ut det lokala fibernätet i Eskilstuna och omkringliggande landsbygd. Med lång erfarenhet av att bygga och utveckla fibernätet ger vi fler en uppkopplad vardag.

Med villafiber får du högre hastighet, bättre kvalitet och större driftsäkerhet än någon annan lösning. När du ansluter fiber till din villa innebär det att du får en signal via optiskt ljus, vilket gör att det både går att komma upp i höga hastigheter och överföra stora mängder datatrafik.

Med fiber i din villa går det att surfa utan några väntetider. Med en stabil fiberuppkoppling kan du surfa, spela, ladda ned stora filer och streama högupplöst film utan att kompromissa med hastigheten.

Det finns även en stor sannolikhet att villafiber höjer värdet på din villa. I dagsläget är det inte ovanligt att en framtida köpare förväntar sig att fiber är indragen i fastigheten, vilket gör att det inte är helt osannolikt att priset på en fastighet kan påverkas av att det finns en fiberanslutning. Förutom villafiber erbjuder vi även fiber till företag och fiber till bostadsrättsföreningar.

Installation av fiber till villa

Efter du signerat avtalet för att få fiber till din villa börjar processen som tar omkring 16 veckor. Arbetet startar med att vi gräver ned fiberkablar i marken fram till din tomtgräns. När kablarna väl ligger i marken är nästa steg att leda in dem på tomten. För att kunna leda in fiber från tomtgränsen till din villa behöver en skyddsslang grävas ned på tomten. För att du ska kunna ansluta fiber till din villa måste en användarnod monteras upp på väggen inne i huset, vilket vi sätter vi upp i samband med håltagningen i husväggen. Efter att användarnoden är monterad kopplar vi in fiber i din villa. Efter det aktiverar kommunikationsoperatören anslutningen och meddelar tjänsteleverantörerna att du har fiber. Du väljer själv vilka tjänster du vill ha för telefoni, internet och tv i tjänsteguiden.

Varför fiber till villan?

Ett fibernät är en långsiktig investering som dessutom kan höja värdet på din fastighet samtidigt som den blir lättare att sälja.

Det kopparnät som finns idag för telefoni och internet kan betraktas som sårbart, långsamt och omodernt.Hastigheten är begränsad och kapaciteten påverkas av hur många som är inkopplade samtidigt, till skillnad mot fiber där kapaciteten räcker för att hela familjen samtidigt ska surfa och streama. Dessutom är kopparnät särskilt känsligt för exempelvis åsknedslag. Fibernätet är mycket snabbare, inte lika sårbart och ger samma hastighet oavsett hur många som är uppkopplade samtidigt.