Till sidans huvudinnehåll

Installera fiber till villan

Fiber ger dig en uppkopplad vardag där kapaciteten räcker för att hela familjen samtidigt kan surfa, streama och arbeta med rätt kapacitet. Läs mer om möjligheterna med fiber till villa!

Vad kostar det att koppla in fiber till villan?

Om det finns fiber i området där du bor är standardpriset 24 900 kronor. Då ingår allt kring anslutningen utom grävning på egen tomt, det kan du beställa av oss om du inte vill gräva själv. Bor du i ett område utanför fibernätet återkommer vi med en offert.

När du blivit ansluten betalar du en nätavgift på 40 kronor i månaden.

 

Möjligheter med villafiber

Vi bygger ut det lokala fibernätet i Eskilstuna och omkringliggande landsbygd och förutom villafiber erbjuder vi även fiber till företag och fiber till samfälligheter och bostadsrättsföreningar. Med lång erfarenhet av att bygga och utveckla fibernätet ger vi fler en uppkopplad vardag. Det finns många fördelar med att installera fiber till villan - nedan kan du läsa om några utav alla fördelar.

Fördelar med fiberanslutning till villan

  • Du får bättre kvalitet och större driftsäkerhet än någon annan lösning.
  • När du ansluter fiber till din villa innebär det att du får en signal via optiskt ljus, vilket gör att det både går att komma upp i höga hastigheter och överföra stora mängder datatrafik.
  • Med fiberanslutning till villan går det att surfa utan några väntetider.
  • Med en stabil fiberuppkoppling kan du surfa, spela, ladda ned stora filer och streama högupplöst film utan att kompromissa med hastigheten.
  • Villafiber kan öka värdet på din villa. Det är inte ovanligt att en framtida köpare förväntar sig att fiber är indragen i fastigheten, vilket gör att det inte är helt osannolikt att priset på en fastighet kan påverkas av att det finns en fiberanslutning. 

Så drar du in fiber till villan

Efter du signerat avtalet för att få fiber till din villa börjar processen som tar omkring 16 veckor. Såhär går det till när du installerar fiber till din villa:

  1. Framgrävning av fiber där vi gräver ned fiberkablar fram till din tomtgräns
  2. Grävning på tomten för att leda in fiberkablarna
  3. En skyddsslang, som krävs för att kunna leda in fiber från tomtgränsen till din villa, grävs ned på tomen
  4. Montering av användarnod på väggen i huset, vilket vi sätter vi upp i samband med håltagningen i husväggen
  5. Installation och driftsättning där vi kopplar in fiber i din villa. Sedan aktiverar kommunikationsoperatören anslutningen och meddelar tjänsteleverantörerna att du har fiber. Du väljer själv vilka tjänster du vill ha för telefoni, internet och tv i tjänsteguiden.

Varför fiber till villan?

Ett fibernät är en långsiktig investering som dessutom kan höja värdet på din fastighet samtidigt som den blir lättare att sälja.

Det kopparnät som finns idag för telefoni och internet kan betraktas som sårbart, långsamt och omodernt.Hastigheten är begränsad och kapaciteten påverkas av hur många som är inkopplade samtidigt, till skillnad mot fiber där kapaciteten räcker för att hela familjen samtidigt ska surfa och streama. Dessutom är kopparnät särskilt känsligt för exempelvis åsknedslag. Fibernätet är mycket snabbare, inte lika sårbart och ger samma hastighet oavsett hur många som är uppkopplade samtidigt.

Möjligheternas nät

När du är ansluten till fiber bestämmer du vilka tjänster du vill ha hemma hos dig. Du väljer fritt bland bredband, telefoni, tv och andra fibertjänster eller en kombination av flera tjänster. Valet är ditt. 

Fiber i fem steg

Från grävning i gatan och på egen tomt till montering av användarnod. I fem steg ger vi dig tillgång till en uppkopplad vardag.

Vad är användarnod?

Tjänsteleverantör, anslutningspunkt och användarnod. I en uppkopplad vardag kan det ibland finnas frågor om fiberanslutningen. Vi har svaren.