Till sidans huvudinnehåll
Två ungdomar tittar i en laptop

Vad är öppen fiber?

Ett öppet stadsnät har många fördelar som kund. I ett öppet nät konkurrerar tjänsteleverantörerna om dig med sitt tjänsteutbud. Här kan du läsa mer om öppen fiber är och hur det fungerar!

Fler valmöjligheter med öppen fiber

Ett öppet fibernät innebär mer frihet för dig som kund. Här konkurrerar tjänsteleverantörerna med sitt tjänsteutbud. 

I ett öppet fibernät kan du konsument välja fritt bland olika  tjänsteleverantörer. 

Vad kostar öppen fiber?

Om det finns fiber i området där du bor är standardpriset 24 900 kronor. Då ingår allt utom grävning på egen tomt, det kan du beställa av oss om du inte vill gräva själv. Bor du i ett område utanför fibernätet återkommer vi med en offert.

Du betalar först när installationen är klar och du har även möjlighet att delbetala din anslutning. Du väljer sedan ett abonnemang i tjänsteguiden som passar dig och dina behov. 

Öppen fiber med EEM 

Vi äger och bygger ut det lokala fibernätet i Eskilstuna och omkringliggande landsbygd. Med lång erfarenhet av att bygga och utveckla fibernätet ger vi fler en uppkopplad vardag. Just nu gräver för fiber på flera platser i Eskilstuna.  Fiber ger dig rätt kapacitet när hela familjen vill surfa, streama och arbeta. Med fiber från EEM bestämmer du vilka tjänster du vill ha hemma hos dig. Du väljer fritt bland bredband, telefoni, tv och andra fibertjänster. Valet är ditt...

Sedan 2020 är Global Connect vår kommunikationsoperatör, det innebär att de sköter driften av vårt nät. 

Med en anslutning till fibernätet surfar du via en optisk fiberkabel. Följ länken för 5 steg som visar hur du ansluter till fiber.

Varför öppen fiber?

Öppen fiber ger dig fler valmöjligheter! Du kan själv välja vilken tjänsteleverantör du vill ha och till vilka tjänster du vill ansluta dig till. Du kan till exempel välja tv, bredband och telefoni från en och samma leverantör eller blanda som du vill. Här hittar du hela vårt utbud av tjänsteleverantörer. 

Läs mer om fiber

Nedan har vi samlat fler artiklar för dig som vill läsa mer om fiber:

Ikoner för mejl och telefon

Har du frågor? Vi hjälper dig gärna.

Kontakta oss om du har frågor om fiberanslutning, grävning på egen tomt eller finansiering. 

› kundservice@eem.se

› 016-10 60 60

Möjligheternas nät

När du är ansluten till fiber bestämmer du vilka tjänster du vill ha hemma hos dig. Du väljer fritt bland bredband, telefoni, tv och andra fibertjänster eller en kombination av flera tjänster. Valet är ditt.