Hand håller i lysande glödlampa

Har ditt företag ett anvisningsavtal för elen?

Det är lugnt, vi hjälper dig. Här kan du läsa mer om anvisade avtal för el och hur du gör för att teckna ett elavtal för företag!

Vad är anvisningsavtal? 

Om ditt företag är elnätskund hos oss men inte tecknat något elavtal och därmed inte kunnat godkänna några avtalsvillkor, har företaget ett anvisningsavtal. Det är ett tillfälligt avtal som gäller tillsvidare utan någon uppsägningstid. Det är oftast dyrare än våra övriga elavtal, vilket kan innebära att du betalar mer för företagets el än vad som egentligen behövs. Därför är det alltid bra att teckna ett elavtal. 

Hur vet jag om mitt företag har ett anvisningsavtal?

För att veta vilket elavtal ditt företag har idag kan du antingen kolla den senaste elfaktura eller logga in på Mina sidor

Varför får företag ett anvisningsavtal som elavtal?

När du blir elnätskund är bolaget som har hand om elnätet där ditt företg är placerat skyldiga att anvisa dig till ett elhandelsbolag. Då får du ett anvisat avtal. Om du inte aktivt tecknar ett elavtal löper anvisningsavtalet på tillsvidare utan uppsägningstid.

Varför ska företag inte ha ett anvisat avtal för el?

Ett anvisningsavtal är en typ av ett tillfälligt avtal som du får i väntan på att du aktivt ska teckna ett elavtal. Eftersom anvisningsavtalen oftast är dyrare än andra elavtal, kan det innebära att du betalar mer för din el än vad du egentligen behöver. Oavsett hur mycket el ditt företag förbrukar rekommenderar vi dig att teckna ett elavtal. Eftersom ett anvisat avtal inte har någon bindningstid kan du när som helst teckna ett elavtal. 

Vilket elavtal ska ditt företag ha?

Vi har flera olika elavtal som du kan välja mellan. Rörligt elpris, fast elpris eller en mix av de båda - Elkombi. Om du redan vet vilken typ av elavtal ditt företag ska ha kan du teckna det här. Om du är osäker på vad du ska välja guidar vi dig gärna. Kontakta en säljare eller begär en offert så hjälper vi dig.

Hos oss får ni fossilfri el

När ni tecknar elavtal hos oss kan ni räkna med att få el som är producerad av biomassa, sol-, vind-, vatten- och kärnkraft när ni tecknar avtal med oss. Om ni vill värna extra om miljön kan ni välja något av våra tillval Bioel producerad i Eskilstuna och Strängnäs och Bra Miljöval.

Här kan du se hur den totala elmixen såg ut för alla våra elkunder under 2020. Samma information hittar du på din elfaktura. Om ni har lagt till något av våra tillval har ni alltid 100 procent el från förnybara energikällor. Elmix 2020 total EEM.jpg

 

Porträtt av Emil Fritzell

Vill du ha personlig hjälp?

Vi hjälper dig att hitta de bästa lösningarna för just ditt företag. Kontakta gärna en av våra säljare.

Människor går igenom dokument

Få en offert

Vi ger dig en offert som passar ditt företag och er verksamhet.