Till sidans huvudinnehåll
Rosa påsen i tvättstuga

Vi säger hej då och tack till rosa påsen!

Rosa påsen för textilier som vi införde i vår färgsortering 2017 har bidragit till en mycket högre medvetenhet om textilinsamling. Tack vare utökade möjligheter för textilinsamling utgår rosa påsen i vår färgsortering.

Utökad insamling

Insamlingen av textilier har gått så bra att vi utökat den och därför finns nu våra textilinsamlingsbehållare inte bara på våra återvinningscentraler utan också på de flesta av våra återvinningsstationer runtom i kommunen. Vi ser mycket positivt på att dessa används så flitigt. De används faktiskt i så stor utsträckning att rosa påsen inte behövs längre. Därför säger vi nu hej då till den och vill samtidigt tacka dig som tog den till sig och har förstått hur viktigt det är att vi återvinner och återbrukar textilier.

Om du har färgsortering och rosa påsar kvar går det jättebra att använda upp dem och slänga i ditt sopkärl som tidigare men vi kommer fortsättningsvis inte att ha några nya för beställning eller utdelning.

Tack för att du sorterar dina textilier och bidrar till ett hållbart samhälle!

Textilbehållare på retuna

Lämna textilier i våra behållare

Du kan lämna både hela och trasiga textilier i våra behållare som finns på våra återvinningscentraler. Vi ser till att så mycket som möjligt återanvänds!

Textilåtervinningsanläggning

Textilier – så hanterar vi dem

Här får du reda på vad som händer med textilierna efter att du lämnat dem till oss.