Karusell med slänggungor

Ge ert företag möjlighet och variation med rörligt elpris

Ett rörligt elavtal innebär att ert företag får ett varierat elpris som baseras på elbörsens Nordpools spotpriser. Hos oss får ni dessutom alltid ett elavtal med fossilfri el. Här kan ni läsa mer om rörligt elavtal för företag!

Rörligt elavtal för företag

Med ett rörligt elavtal får er verksamhet ett aktuellt marknadspris som är baserad på elbörsens spotpriser. Om marknaden svänger och priserna faller så blir elen billigare för ert företag, samtidigt som ni riskerar att ibland få högre elpriser om priserna stiger. Med ett fast elpris för företaget får ni istället samma elpris varje månad.

Hur fungerar rörligt elpris?

Varje timme fastställs elpriset i form av ett spotpris på elbörsen Nordpool. Med ett rörligt elavtal får ni ett elpris som då är baserad på månadens alla spotpriser, vilket gör att ert elpris varierar från månad till månad. Det innebär att elpriset kan svänga både kraftigt och snabbt under året och innebär såväl risker som möjligheter. Priset som finns på er faktura är föregående månads elpris. På nordpoolgroup.com kan ni följa det aktuella elpriset på egen hand.

Bind ditt rörliga elpris

Du kan välja att teckna rörligt elpris hos oss i 1, 2, 3 eller 5 år. När du väljer ett elavtal med rörligt pris tillkommer avgifter till Svenska kraftnät, rörlig elcertifikatsavgift, vårt påslag, en månadsavgift och moms. Här hittar du prishistorik för rörligt elpris. Oavsett vilken bindningstid ni väljer kan ni byta till ett fast elpris när som helst under er avtalsperiod.

Fördelen med rörligt elpris för företag

Det finns flera fördelar med rörliga elavtal. Om man ser på en årsbasis ger det ofta en lägre totalkostnad och är på så vis ett prisvärt alternativ. Rörligt elpris är ett bra alternativ om din elförbrukning inte är speciellt hög, eftersom elprisets svängningar då inte ger så stora förändringar i ditt totala pris. Företag som tecknar eller redan har avtalet rörligt elpris kan när som helst under avtalstiden byta till ett annat av våra elavtal så länge bindningstiden är minst lika lång som i det ursprungliga avtalet. 

För vilka verksamheter passar rörligt elavtal bäst?

Om ert företag är flexibelt och har utrymme för lite svängningar på elbörsen är detta ett passande elavtal för er. Generellt sett passar ett rörligt elavtal bäst för de som har en relativt låg energiförbrukning eftersom elprisets svängningar då inte ger stora förändringar i er totala kostnad.  

Vi förstår att det kan vara svårt att veta vilka elavtal man ska välja. Kontakta oss så hjälper vi er att hitta det elavtal som passar er verksamhet bäst. Hos oss får ni alltid en personlig kontakt som ger dig rådgivning och koll på läget. Fyll i vårt forumlär och få en offert eller kontakta oss så hjälper vi er. 

Hos oss får ni fossilfri el

När ni tecknar elavtal hos oss kan ni räkna med att få el som är producerad av biomassa, sol-, vind-, vatten- och kärnkraft när ni tecknar avtal med oss. Om ni vill värna extra om miljön kan ni välja något av våra tillval Bioel producerad i Eskilstuna och Strängnäs och Bra Miljöval.

Porträtt av Emil Fritzell

Vill du ha personlig hjälp?

Vi hjälper dig att hitta de bästa lösningarna för just ditt företag. Kontakta gärna en av våra säljare.

Människor går igenom dokument

Få en offert

Vi ger dig en offert som passar ditt företag och er verksamhet.