Till sidans huvudinnehåll
Person knyter ihop en grön påse

Öka sorteringen av matavfall med den gröna påsen

Att låta hyresgäster sortera matavfall med gröna påsar har visat sig öka matavfallssorteringen med över 100 %, enligt de pilottester vi utfört tillsammans med olika fastighetsägare. Det är en enkel insats som underlättar avfallssorteringen för de som bor i din fastighet. Ökad matavfallssortering innebär en minskad mängd övrigt hushållsavfall, vilket resulterar i minskade återvinningskostnader. En vinst för både dig, dina hyresgäster och för miljön.

Såhär funkar det med gröna påsen

  • Du beställer lådor med gröna påsar via formuläret nedan eller via vår kundservice.
  • Vid beställningen kan du välja att:
    • Få beställningen levererad till önskad adress, transporten debiteras per timme (575 kr) och levereras inom fem arbetsdagar.
    • Hämta beställningen själv på Lilla Nyby. Den finns redo för upphämtning efter tre arbetsdagar och vi lagerhåller den i fem arbetsdagar. Du kan även välja ett datum för upphämtning om du föredrar det. 
  • Här hittar du informationsmaterial som du kan skriva ut och ge till dina hyresgäster.
  • Den gröna påsen kastas som vanligt i kärlet för matavfall

Pris och kostnader

En låda med 600 gröna påsar kostar 385 kr ex. moms.

Det motsvarar ca 100 kr per hushåll och år. Gröna påsar har visat sig öka sorteringen av matavfall och därmed minska det övriga hushållsavfallet med minst 30 %. Detta innebär att insatsen minskar dina totala återvinningskostnader.

Sorteringsguide på engelska och arabiska

Ladda ner sorteringsinformation

Här hittar du sorteringsguider som du kan ladda ner, skriva ut och dela ut till dina hyresgäster.

Sortering med grön påse

Har ni börjat sortera matavfall med grön påse i fastigheten? Här är en flyer med information som du kan skriva ut och ge till dina kunder!