Till sidans huvudinnehåll
Kvinna och man arbetar gemensamt med projekt

Kontrollera förbrukningen med realtidsmätning

Våra fjärrvärmemätare för större fastigheter levereras sedan 1 januari 2017 med ett M-buskort, vilket ger dig möjligheten att få detaljerade mätvärden i realtid. Informationen kan sedan användas för att sänka förbrukningen och undvika eller minska effekttoppar. Kostnadseffektivt – och miljösmart!

I dagens samhälle blir det allt viktigare att ha kontroll på när och hur mycket energi vi använder. Därför levererar vi fjärrvärmemätare för större fastigheter med ett M-buskort, vilket gör att du kan följa förbrukning och flöde i realtid via fastighetens styr- och reglerutrustning. Du kan snabbt och enkelt identifiera vad som drar mycket energi – och därmed åtgärda detta. Dessutom blir eventuella felsökningar mycket enklare.

Vad är M-bus?

M-bus, eller Meter-bus som det egentligen heter, är en Europeisk standard för fjärravläsning av värmemängdsmätare eller andra typer av konsumtionsmätare.

Vad kan M-bus användas till?

M-bus kan användas till att följa energiförbrukning, flöde, effekt och ingående och utgående temperaturer i realtid. Värdena kan sedan användas för att minska energiförbrukningen och undvika eller minska effekttoppar.  

Så fungerar det:

Sedan 1 januari 2017 levereras alla våra fjärrvärmemätare för större fastigheter med ett M-buskort. Därifrån kan värden hämtas till ditt styr- och reglersystem, som i sin tur visualiserar värdena. För att kunna använda mätsignalerna måste fastighetens system kunna hantera effekt- och flödesuppgifter. Är du osäker på vilket system fastigheten har och om det kan hantera effekt- och flödesuppgifter kan du kontakta din styr- och reglerleverantör.

Pris 

Vid revisionsbyte 0 kr
På begäran 2 500 kr
   
Porträtt av Emil Fritzell

Vill du ha personlig hjälp?

Vi hjälper dig att hitta de bästa lösningarna för just ditt företag. Kontakta gärna en av våra säljare.

Kontakta kundservice

Kontakta kundservice

Vi hjälper dig att teckna elavtal, anmäla flytt eller beställa någon av våra tjänster.