Till sidans huvudinnehåll

Pappersförpackningar

B C E F G H J K L M O P S T V W Y Ä Ö

B

Lådan till en bag-in-box sorteras som pappersförpackning. Innerpåsen av plast sorteras som plastförpackning.

En bananlåda sorteras som pappersförpackning, men då den är för stor för att få plats i färgsorteringspåsen sorterar du den enklast på en återvinningsstation eller en återvinningscentral.

Omslagspappret du får runt blommor är en pappersförpackning.

Om brödpåsen viktmässigt består mest av papper sorteras den som en pappersförpackning.

C

Ibland kan det vara svårt att veta vilket material chipspåsen är gjord av. Läs det finstilta på chipspåsens baksida, ofta finns det information där om vad påsen ska sorteras som.

Chipsröret sorteras som pappersförpackning, och rörets lock sorteras som plastförpackning.

Vissa creme fraiche-bägare är numera tillverkade av papper. Läs på förpackningen hur just din creme fraiche-bägare ska sorteras.

E

F

G

Ska sorteras i den gula påsen för pappersförpackningar. Eller om man vill i containern för pappersförpackningar vid någon återvinningsstation/återvinningscentral.

Sortera grillkycklingpåsen som pappersförpackning i gul färgsorteringspåse. Kycklingsresterna sorterar du som matavfall i grön färgsorteringspåse.

Skölj ur förpackningen innan du sorterar.

H

J

Glöm inte att sortera ut eventuella snören.

K

L

M

Skruva av locket och sortera det som plastförpackning. Mjölkpaketet sorteras som pappersförpackning. Du behöver inte klippa bort gängan i plast.

Müslipåse i papper sorteras i påsen för pappersförpackningar.

O

P

Om de inte är förstora kan de slängas i den gula påsen. Annars kan du använda stora papperskassar att förvara tomma glasförpackningar i.

Pastapaket i papper sorteras som pappersförpackning.

Om du får plats med dem i en påse för pappersförpackningar så kan du slänga dem där. Annars rekommenderar vi återvinningstation/återvinningscentral för dessa kartonger.

S

T

V

W

Y

Ä

Ö